Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021

Ε Επικαιρότητα

Ένταξη των ελάτων του Ταξιάρχη στις αποζημιώσεις ζητεί ο Απ. Πάνας

Επανέρχεται ο βουλευτής Χαλκιδικής Απ.Πάνας στο αίτημα ένταξης των ελάτων του Ταξιάρχη στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ με Επιστολή την οποία απευθύνει προς  τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο Ανδρέα.


​Στη νέα του παρέμβαση ο Βουλευτής τονίζει, πως η παραγωγή ελάτων στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής καλύπτει τις ανάγκες σε χριστουγεννιάτικά έλατα όλης της χώρας αλλά τον τελευταίο χρόνο βίωσε επανειλημμένα καταστροφές λόγω παγετού και χαλαζόπτωσης.


Για το λόγο αυτό, θα πρέπει οι καλλιέργειες να ενταχθούν έκτακτα  στις πληγείσες γεωργικές εκμεταλλεύσεις και να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ.

Ο κ. Πάνας δήλωσε σχετικά : «Οι συνεχείς καταστροφές καλλιεργειών του ελάτου στον Ταξιάρχη από φυσικά αίτια έχουν προκαλέσει οικονομική αστάθεια στους παραγωγούς πλήττοντας σημαντικά το εισόδημά τους, καθώς οι περισσότεροι έχουν ως μοναδική ασχολία την παραγωγή ελάτων. Για το λόγο αυτό, έπειτα από σχετική Ερώτηση που κατέθεσα προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επανέρχομαι στο εν λόγω ζήτημα με νέο αίτημα  ζητώντας από τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ να δρομολογήσει άμεσα την έκτακτη ένταξη του ελάτου στις πληγείσες γεωργικές εκμεταλλεύσεις ώστε να αποζημιωθούν από τον Οργανισμό αποφεύγοντας τον οικονομικό μαρασμό του κλάδου τους».

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα