Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

Ε Επικαιρότητα

Κρούσματα κορωνοϊού στο ΓΕΛ Ν. Μουδανιών και στην ομάδα της Καλλικράτειας

Μετά από το επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή του ΓΕΛ Ν. Μουδανιών τίθενται σε καραντίνα από το Σάββατο 17/10 και για μία εβδομάδα οι μαθητές του Β4 και της Ανθρωπιστικής κατεύθυνσης Β2.

 

Επίσης, σε καραντίνα τίθενται οι καθηγητές που δίδαξαν στα συγκεκριμένα τμήματα την περασμένη Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020, τελευταία ημέρα που πήγε στο σχολείο ο συγκεκριμένος μαθητής. Έκτοτε δεν ξαναπήγε και χθες βράδυ βγήκε θετικό το τεστ, που έγινε για τον ιό.


Η διευθύντρια του σχολείου και σε συνεννόηση με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έθεσε αμέσως σε ισχύ τα όσα προαναφέρθηκαν και είναι αυτά, που προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο για εμφάνιση κρουσμάτων σε σχολείο. Τα παιδιά και οι οικογένειες τους έχουν ήδη ενημερωθεί για την αυξημένη προσοχή, που πρέπει να επιδείξουν, όπως και κάθε άλλο παιδί, που ενδεχόμενα είχε έρθει σε επαφή με παιδιά από τα συγκεκριμένα τμήματα.


«Είμαστε σε επικοινωνία με τη διεύθυνση του σχολείου και θα κάνουμε ό,τι πρέπει να γίνει και ό,τι συστήνουν οι ειδικοί. Δε χρειάζεται πανικός αλλά ψυχραιμία και προσοχή. Αύριο, θα πραγματοποιήσουμε απολύμανση στο σχολείο, ώστε να καταστήσουμε τον χώρο απόλυτα ασφαλή. Τέλος, εύχομαι περαστικά στον μαθητή και παρακαλώ να αποφευχθεί η στοχοποίηση του ιδίου και της οικογένειάς του. Είναι κάτι, που μπορεί να συμβεί στον καθένα μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Μ.Καρράς.

 

Δύο κρούσματα και στην ομάδα της Καλλικράτειας

Στο μεταξύ, ο Νέος ΠΟ Ν. Καλλικράτειας ανακοίνωσε ότι βρέθηκε κρούσμα κορωνοϊού στην ομάδα. Ο παίκτης είναι ασυμπτωματικός, έχει απομονωθεί και μπήκε σε καραντίνα 14 ημερών.

Σήμερα όλοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας έκαναν διαγνωστικό τεστ για κορωνοϊό και σύμφωνα με τα αποτελέσματα βρέθηκαν και άλλοι δύο ποδοσφαιριστές θετικοί.

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα