Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Εβδομάδα περιπατητικού τουρισμού στο Δήμο Αριστοτέλη

Δραστηριότητες ανάδειξης του περιπατητικού τουρισμού στο Δήμο Αριστοτέλη σηματοδοτούν την εβδομάδα που έρχεται, αποδεικνύοντας το εύρος και την ποιότητα των στοχευμένων πρωτοβουλιών, που σχεδιάσθηκαν πριν από ένα χρόνο και (παρά τις δυσμενείς συνθήκες) υλοποιήθηκαν με ακριβή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων τους.

 

Την Τρίτη 29 και την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται από την Deutscher Wanderverband Service GmbH το εκπαιδευτικό σεμινάριο που προηγείται της πιστοποίησης του «Αριστοτελικού Περιπάτου». Η εν λόγω διαδρομή προγραμματίζεται το 2021 να έχει θέση στον παγκόσμιο χάρτη των πιστοποιημένων μονοπατιών, προκειμένου να «ανοίξει το δρόμο» της σταδιακής πιστοποίησης ολόκληρου του trekking τοπικού δικτύου, το οποίο μέχρι το τέλος Μαρτίου 2021 αναμένεται να εμπλουτισθεί με νέες διαδρομές.

Τις πρώτες πέντε ημέρες του Οκτωβρίου trekking specialists από την Πολωνία, τη Γερμανία και την Ολλανδία ανακαλύπτουν μεγάλο τμήμα του υφιστάμενου περιπατητικού και ποδηλατικού δικτύου, ακολουθώντας διαδρομές στο Παλαιοχώρι, το Χολομώντα, την Ουρανούπολη, την Ολυμπιάδα, το Στρατώνι και την Ιερισσό.

 

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, στις 20:00 ο δήμαρχος Στέλιος Βαλιάνος θα παρουσιάσει στο Mount Athos Resort ολόκληρο το project δημιουργίας περιπατητικού & ποδηλατικού τουρισμού, πραγματοποιώντας αναφορά:

• στην υποδομή που δημιουργήθηκε και παραδίδεται στους δημότες και στους επισκέπτες

• στη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε και 

• στο σχέδιο προβολής και τουριστικής προώθησης που συνοδεύει το έργο.    

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για την πρόσφατη πιστοποίηση, η οποία κατέστησε το Δήμο Αριστοτέλη ως τον πρώτο bike friendly προορισμό της ελληνικής επικράτειας.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα