Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Έναρξη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2020 στο Δήμο Νέας Προποντίδας

 Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα κινητικότητας (ΕΕΚ) ξεκινάει την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, με υψηλές απαιτήσεις ποιοτικά δεδομένα και με καλούς οιωνούς, για τον Δήμο N. Προποντίδας. Φέτος φυσικά, κάτω από ειδικές και πρωτόγνωρες συνθήκες, λόγω της πανδημίας και σε καθεστώς λήψης μέτρων για την ασφάλεια όλων μας.



Όμως, οι προπαρασκευαστικές εργασίες και οι παρεμβάσεις ήδη έχουν ξεκινήσει στα χωριά του Δήμου από τις 27 Αυγούστου, καθώς όλα απαιτούν την απαραίτητη προετοιμασία. Σε μία μόλις εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν οι εξής εργασίες:

• Ν Μουδανιά : Βάψιμο τοίχων πίσω από το πρώην ΤΕΙ, για την δημιουργία ενός καλαίσθητου χώρου, όπου και θα φιλοξενήσει το νέο σταθμό ποδηλάτων που θα δημιουργηθεί εκεί.

• Πετράλωνα : Καθαρισμός του αλσυλλίου, του πάρκου, των δημοτικών εγκαταστάσεων του Σπηλαίου καθώς και του μονοπατιού προς το Σπήλαιο, με σκοπό να δημιουργηθεί ένας χώρος απόλυτα ασφαλής και δημιουργικός για τους κατοίκους και επισκέπτες μας. Επίσης πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες επισκευές στο κιόσκι που βρίσκεται στο περιηγητικό μονοπάτι στο βουνό "Κατσίκα".

• Κρήνη: Μικροπαρεμβάσεις στο πάρκο και τον περιβάλλοντα χώρο στο φράγμα της Κρήνης σε συνέχεια των έργων που πραγματοποιήθηκαν στην ΕΕΚ 2019.

• Καθαρισμός και δημιουργία καθιστικών και σκιάστρου στο περιαστικό πάρκο στον κόμβο Ελαιοχωρίων.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν και σε άλλες Κοινότητες του Δήμου, τις επόμενες ημέρες.



Ο δήμαρχος Μανώλης Καρράς ανέφερε:  "Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας δημιουργεί προσδοκίες σε όλους μας κι όλα αυτά που θα πραγματοποιηθούν (δράσεις, παρεμβάσεις και μικρο-έργα), δημιουργούν παρακαταθήκη και αξία στις πόλεις και τα χωριά του Δήμου μας. Η ωφέλεια αυτών καταλήγει πάντα στους δημότες, κατοίκους και επισκέπτες του Δήμου μας.

Η συνταγή για τις προηγούμενες ευρωπαϊκές εβδομάδες που διοργάνωσε ο Δήμος μας ήταν πετυχημένη , γιατί συνδύαζε ένα πολλαπλό πλέγμα δράσεων και παρεμβάσεων, κινητικότητας, προστασίας του περιβάλλοντος, δημιουργίας ασφαλών χώρων στα αστικά και μη κέντρα και τη δημιουργία "εργαλείων" κινητικότητας ήπιας μορφής, τα οποία αποδεικνύονται πολύτιμα και αλλάζουν τη μορφή του αστικού τοπίου, το οποίο πέτυχε σε μεγάλο βαθμό τους στόχους του.

Στο ίδιο μοτίβο θα κινηθούμε και φέτος, αλλά πλέον ο Δήμος μας με την 4η θέση που κατέλαβε και την βράβευσή του, έχει πλέον την εμπειρία να κινηθεί με όρους καινοτομίας, οικολογίας, καλαισθησίας και πρακτικών που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου μας.

Ότι νέο και δημιουργικό προστίθεται στην ποιοτική κινητικότητα των ατόμων, αυτό δημιουργεί προστιθέμενη αξία στις κοινωνίες μας. Ας συμβάλουμε ο καθένας από μας σε αυτή την μοναδική διαδρομή, που αφορά την ποιότητα ζωής όλων μας, αλλά και του καθενός ξεχωριστά"


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα