Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Νέα σχολική χρονιά - Μηνύματα του αντιπεριφερειάρχη και των δημάρχων της Χαλκιδικής

Χιλιάδες μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου σε όλη τη χώρα, επέστρεψαν σήμερα 14 Σεπτεμβρίου στα σχολεία, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα για τον κορωνοϊό, ενώ τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός.

Στον Πολύγυρο ο Σεβασμιότατος  Μητροπολίτης  Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος τέλεσε τον αγιασμό σε σχολικές μονάδες της πόλης.

 

Ο περιφερειακός διευθυντής, Αλέξανδρος Κόπτσης διαβεβαίωσε ότι σε όλα τα σχολεία είχαν φτάσει οι μάσκες για τους μαθητές ενώ για την περίπτωση που θα υπήρχε κάποια καθυστέρηση στην παράδοση από την ΚΕΔΕ, είχε ληφθεί μέριμνα από τις σχολικές επιτροπές να υπάρχει απόθεμα διαθέσιμων μασκών.

Στα περισσότερα σχολεία κατέφθασαν και τα παγούρια που μοιράζονται στους μαθητές, ενώ η διανομή τους σε όλα τα παιδιά θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες.

Σήμερα οι μαθητές ενημερώνονται για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται ήδη από σήμερα για τη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών, ενώ παραλαμβάνουν τα βιβλία τους και το ωρολόγιο πρόγραμμα. Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΙΕΠ οι πρώτες μέρες θα αφιερωθούν στην κάλυψη ύλης από την περσινή χρονιά.

 

Ο δήμαρχος Αστέριος Ζωγράφος ανέφερε:

"Ο τελικός σκοπός της εκπαίδευσης, είναι να μετατρέψει τους καθρέφτες σε παράθυρα". Ανοίξτε λοιπόν τα παράθυρα του μυαλού σας, να μπει μέσα αέρας μάθησης και γνώσης. Τότε θα μπορέσετε να φτιάξετε το κόσμο μας καλύτερο.! Σας εύχομαι Καλή και Δημιουργική σχολική χρονιά.

 


Ο αντιπεριφερειάρχης, Γιάννης Γιώργος ανέφερε:


“Ξεκινάει σήμερα μια νέα σχολική χρονιά κάτω από ιδιαίτερες και πρωτόγνωρες συνθήκες, τις οποίες καλούμαστε όλοι να σεβαστούμε και να τηρήσουμε τα προτεινόμενα μέτρα. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου αυτή η χρονιά να κυλήσει ομαλά, όλοι οι μαθητές να είναι προσηλωμένοι στους στόχους τους και το ταξίδι στον κόσμο της γνώσης, που σήμερα ξεκινά, να τους προσφέρει μόνο θετικές εμπειρίες.

Εμείς από την πλευρά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα συνεχίσουμε την στενή συνεργασία μας με την Εκπαιδευτική Κοινότητα, προκειμένου να πετύχουμε την αρτιότερη λειτουργία των σχολείων μας.
Εύχομαι να ξεπεράσουμε σύντομα κάθε σκόπελο και να επανέλθουμε δριμύτεροι στους γνώριμους καθημερινούς μας ρυθμούς. Καλή δύναμη σε εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες και καλή αρχή στα πρωτάκια όλων των βαθμίδων. Καλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά με υγεία και καλή πρόοδο για όλους.”

 

Ο δήμαρχος Ν. Προποντίδας, Μ. Καρράς σε μήνυμά του αναφέρει:

"Σήμερα ξεκινάει μία νέα σχολική χρονιά, η οποία μπορεί να είναι διαφορετική λόγω των συνθηκών, που έχει επιβάλλει η υγειονομική κρίση, ωστόσο δεν πρέπει να υπολείπεται των προηγουμένων ετών στη χαρά και στην προσμονή για το "πρώτο κουδούνι".
Για κάποια παιδιά η διαδικασία είναι γνώριμη και περιμένουν να ξανανταμώσουν με τους φίλους τους, ενώ για κάποια άλλα πρωτόγνωρη με την αγωνία για το νέο, για το καινούριο ξεκίνημα στη ζωή τους.
Το σχολείο είναι πολύτιμο. Σημαίνει γνώση, κοινωνικοποίηση, ψυχοπνευματική ανάπτυξη και πολλά άλλα για τα οποία μπορεί κάποιος να μιλάει ώρες. Έτσι όλοι  οφείλουμε να περιφρουρήσουμε αυτό το πολύτιμο αγαθό και να εργαστούμε με στόχο την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων μας.
Από τη μεριά μας ως Δημοτική αρχή μαζί με τις Σχολικές Επιτροπές και την καλή συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, τους Διευθυντές του Σχολείων, τους Εκπαιδευτικούς και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων έχουμε καταφέρει να είμαστε απόλυτα έτοιμοι για τη νέα χρόνια με τις δυσκολίες και τις αυξημένες απαιτήσεις της εξαιτίας των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων. Εξάλλου η πράξη έχει δείξει ότι, αν υπάρχει διάθεση συνεργασίας, τα πάντα αντιμετωπίζονται. Και στον Δήμο μας μπορώ να πω ότι αυτό το έχουμε πετύχει.
Να ευχηθώ λοιπόν, Καλή Σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς-κηδεμόνες. Με την ιδιότητα του δασκάλου κι από την εμπειρία μου να πω κλείνοντας ότι ίσως σε εμάς τους μεγάλους κυριαρχεί η επιφυλακτικότητα, που οδηγεί σε δεύτερες ή  τρίτες σκέψεις.  Τα παιδιά, ωστόσο, μάς αποδεικνύουν καθημερινά με τη στάση τους  ότι αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις πιο απλά και διδάσκουν με την προσαρμοστικότητα και την «ωριμότητά τους».
Καλή χρονιά!"

 

Μήνυμα της δημάρχου Κασσάνδρας, Αναστασίας Χαλκιά για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

"Η νέα εκπαιδευτική χρονιά έφτασε. Μια νέα χρονιά, αρκετά δύσκολη και με πρωτόγνωρες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας. Μια χρονιά με δεκάδες ερωτηματικά και ανάγκες.
Παρ'όλα αυτά εμείς είμαστε εδώ. Είμαστε σε ετοιμότητα για να κινούμαστε συντονισμένα και να λύνουμε τα λειτουργικά αλλά και τα κτιριακά προβλήματα των σχολείων για να εξασφαλίσουμε την ομαλότητα και την κανονικότητα στην καθημερινότητα της Εκπαιδευτικής Κοινότητας.
Σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, αναπτύξαμε μέριμνα και πρωτοβουλίες, λύνοντας βασικά προβλήματα στα σχολεία μας που αφορούν κυρίως το κτιριολογικό. Διορθώσαμε αστοχίες,επισκευάσαμε βλάβες, ετοιμάσαμε το νέο κτίριο που στεγάζει το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Χανιώτης.
Προμηθεύσαμε τα Σχολεία με υγειονομικό υλικό. Είμαστε εδώ με μια διαρκή συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, πάντα για το καλύτερο αποτέλεσμα. Με αίσθημα ευθύνης για την υγεία των παιδιών, για την ασφάλειά τους, για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων αλλά και για την ομαλή πορεία της εκπαιδευτικής χρονιάς, είμαστε εδώ και πάντα σε επαγρύπνηση.
Εύχομαι σε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς καλή σχολική χρονιά!"

 

Μήνυμα του δημάρχου Αριστοτέλη, Στ. Βαλιάνου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

"Εύχομαι, μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, με υγεία και χωρίς προβλήματα που μπορεί να αποσπάσουν την προσοχή από τη γόνιμη διαδικασία της μάθησης, ή να επισκιάσουν την ομορφιά των μαθητικών αναμνήσεων που όλοι θέλουμε τα παιδιά μας να συσσωρεύουν στη σχολική τους διαδρομή.
Ως Δήμος_Αριστοτέλη, καταβάλαμε και συνεχίζουμε να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, για να βοηθήσουμε, αυτή η ευχή να γίνει πραγματικότητα, εν μέσω των ασυνήθιστων συνθηκών που έχουν προκαλέσει η πανδημία και τα αναγκαία μέτρα περιορισμού της, τα οποία έχουν εισηγηθεί οι ειδικοί επιστήμονες και ευλόγως συνιστούμε να τηρούνται για το καλό όλων και ιδιαίτερα των ευπαθών συμπολιτών μας.
Η διανομή μασκών, σε συνεργασία με τη  ΚΕΔΕ και τα Υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών, έχει εξασφαλιστεί σε όλα τα #σχολεία του Δήμου Αριστοτέλη, ενώ μόνο σε δύο σχολεία ορεινών κοινοτήτων εκκρεμεί η άφιξη και διανομή των ατομικών παγουριών που αποστέλλει το Υπουργείο Παιδείας για κάθε μαθητή.
Επίσης, μετά από εισήγηση των σχολικών επιτροπών και παρά τις εργασίες που έλαβαν ήδη χώρα το προηγούμενο διάστημα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των σχολικών μονάδων μας για την υποδοχή μαθητών και εκπαιδευτικών, δρομολογήθηκαν και ήδη πραγματοποιούνται επιπρόσθετες εργασίες μικρής κλίμακας για την περαιτέρω βελτίωση των εγκαταστάσεων, όπου κρίθηκε αναγκαίο.
Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμος είναι έτοιμος να συνδράμει στην αντιμετώπιση κάθε ανάγκης με στόχο #εκπαιδευτικοί και μαθητές να μένουν απερίσπαστοι στο ωραίο ταξίδι της γνώσης."

 

 Ο δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας, στο μήνυμά του αναφέρει:


"Αγαπητοί μαθητές, αγαπητοί εκπαιδευτικοί, αγαπητοί γονείς, μία νέα σχολική χρονιά ξεκινά, μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες που διαμορφώνει η παγκόσμια υγειονομική κρίση. Ο χώρος της εκπαίδευσης είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος και ταυτόχρονα καθοριστικός για το μέλλον της κοινωνίας.
Ως Δημοτική Αρχή Σιθωνίας έχουμε θέσει σε πρώτη προτεραιότητα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, την επίλυση των προβλημάτων που συνδέονται με την Εκπαίδευση. Πρωταρχικό μέλημά μας αποτελεί η αναβάθμιση και βελτίωση της σχολικής στέγης καθώς και η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Επιπλέον, μεριμνούμε για την κάλυψη των αναγκών που δημιουργεί η λήψη μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού, εφοδιάζοντας τα σχολεία με τα απαραίτητα μέσα.
Εύχομαι καλή σχολική χρονιά με υγεία, καλή πρόοδο στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς όπως και στους γονείς καλή δύναμη".

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα