Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020

Ε Επικαιρότητα

"Εκκλησία και Παιδεία" Ημερίδα της Μητρόπολης Ιερισσού

Hμερίδα οργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου και η Πρωτοβουλία Γονέων ¨Ελληνορθόδοξη Οικογένεια¨, με θέμα ¨Εκκλησία και Παιδεία¨ στην κατάμεστη αίθουσα ¨Μητροπολίτης Σωκράτης¨ του Δημαρχείου Αρναίας.

Παρόντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτoy Ιερισσού κ. κ. Θεοκλήτου, ο καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Ηρακλής Ρεράκης ανέπτυξε το θέμα ¨Το μάθημα των Θρησκευτικών και το νέο Πρόγραμμα Σπουδών¨. 

 

Μετά το πέρας της ομιλίας και των χαιρετισμών, οι διοργανωτές υπέβαλαν ψήφισμα, που εγκρίθηκε ομόφωνα από τους συμμετέχοντες και θα σταλεί προς το Υπουργείο Παιδείας, τις Αρχές και το Λαό. 

Στην αρχή της εκδήλωσης έκανε την εμφάνισή της η Χορωδία Νέων Άγιος Χρυσόστομος Θεσσαλονίκης υπό την καθοδήγηση της μαέστρου Σοφίας Μπανάτη, που απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

 

Τον Δήμο εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Αριστοτέλη Χαράλαμπος Λαζαρίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Γιάννης Δουλάκης και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρναίας Γιώργος Διαμαντούδης.

Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε Όρθρος-Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Στεφάνου.

 

Η ημερίδα διοργανώθηκε με την ευκαιρία της εορτής του μεγάλου Πατρός της Εκκλησίας, Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου (407 μ.χ.).

 

halkidikinews.gr

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα