Πέμπτη, 06 Μαϊος 2021

Ε Επικαιρότητα

Δίκη συζυγοκτόνου: Εισαγγελέας -"Πρώτη φορά είδα κατηγορούμενο να μην σκύβει το κεφάλι μπροστά στους συγγενείς του θύματος"

- Λεπτομέρειες από την ακροαματική διαδικασία 

 

«Καταπέλτης» κατά του κατηγορούμενου ήταν η εισαγγελέας της έδρας Ευαγγελία Καρανίκα, η οποία στην αγόρευσή της ζήτησε την ενοχή του δράστη, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του περί τέλεσης της ανθρωποκτονίας εν βρασμώ ψυχικής ορμής, ενώ αμφισβήτησε τη μεταμέλεια που δήλωσε ο ίδιος για τις πράξεις του, όπως επίσης τα κενά μνήμης που επικαλέστηκε στην απολογία του.  

 

Σκιαγραφώντας τον χαρακτήρα του κατηγορούμενου και επικαλούμενη τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας, η εισαγγελέας έκανε λόγο για άνθρωπο «με θολό παρελθόν», περιγράφοντάς τον ως «νευρικό» και «εγωιστή», με «δεσποτική συμπεριφορά απέναντι στην οικογένειά του».

 

«Ήθελε να έχει πάντα τον έλεγχο και το δίκιο με το μέρος του. Δεν αποδεχόταν να βρίσκεται στη γωνία» ανέφερε, ενώ διατύπωσε τον προβληματισμό της για τη συμπεριφορά του καθ' όλη τη διάρκεια της δίκης.   «Πρώτη φορά είδα κατηγορούμενο να μην σκύβει το κεφάλι του απέναντι στους συγγενείς του θύματος και να τους υποβάλει ερωτήσεις» είπε, ενώ εξήρε την αξιοπρεπή στάση των συγγενών της θανούσας που δεν τον έψεξαν, ούτε εκδήλωσαν «υπόνοια αυτοδικίας η οποία θα μπορούσε ακόμη και να δικαιολογηθεί υπό άλλες συνθήκες».  

 

Νωρίτερα, ο 35χρονος, απολογούμενος ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια της δολοφονηθείσας και τα παιδιά τους, δηλώνοντας μετανιωμένος για την πράξη του, για την οποία -όπως είπε- νιώθει ντροπή. 

 

Αποκαλυπτικός ήταν ο διάλογος με την προεδρεύουσα του δικαστηρίου, όταν ρωτήθηκε για τις μέρες που ήταν φυγάς:

 

- Ερώτηση: Τι κάνατε αυτές τις 18 μέρες με τον Φοίβο;

- Απάντηση: Τα πάντα για να μην πεινάει και να μην κρυώνει. Το τάιζα κρέατα. Έκλεβα κότες από κοτέτσια. Κοιμόμασταν σε καλύβια και τροχόσπιτα. Είχα βρει κουβέρτες και μπουφάν από ένα κάμπινγκ.

- Ερώτηση: Το παιδί τι έλεγε;

- Απάντηση: Το πήρε σαν βόλτα. Πίστευε ότι ήταν παιχνίδι με την αστυνομία.

- Ερώτηση: Γιατί πήρατε το παιδί; --- Απάντηση: Φαίνεται ότι βρέθηκε στο δρόμο μου. Κόλλησε το μυαλό μου. Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν το δικαστήριο, που ομόφωνα τον έκρινε ένοχο, καταδικάζοντας τον σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον φυλάκιση 5 ετών. 

 

Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν το δικαστήριο, που ομόφωνα τον έκρινε ένοχο, καταδικάζοντας τον σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον φυλάκιση 5 ετών.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ισόβια Για Τον Συζυγοκτόνο Της Ορμύλιας - Κανένα Ελαφρυντικό Δεν Αναγνώρισε Το Δικαστήριο

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα