Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Ε Επικαιρότητα

Γ. Γιώργος : Ζητούμε άμεσα μέτρα στήριξης των πληττόμενων επιχειρήσεων στη Χαλκιδική

Τα νέα μέτρα πλήττουν οριζόντια και με σφοδρότητα χιλιάδες επαγγελματίες και εργαζόμενους στη Χαλκιδική οδηγώντας τις μεν επιχειρήσεις σε πρόωρο κλείσιμο, τους δε εργαζόμενους σε απολύσεις, επισημαίνει ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος, μετά την κυβερνητική απόφαση να τεθεί σε ειδικό καθεστώς για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό τη Χαλκιδική.    

 

Ο κ. Γιώργος αναφέρει:

" Στις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα μας, θα ήταν τουλάχιστον άστοχο από μέρους μας ως ένας εκ των κορυφαίων τουριστικών προορισμών αυτής, να ζητήσουμε την οποιαδήποτε εξαίρεση από κάθε είδους μέτρο που λαμβάνεται εκ μέρους της κυβέρνησης, έχοντας ως στόχο την ασφάλεια των συμπολιτών μας.

Δεν θα μπορούσαμε όμως, να μην επισημάνουμε προς όλους αυτούς που μας καταλογίζουν ευθύνες για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Β. Ελλάδα, ότι η Χαλκιδική για μεγάλο χρονικό διάστημα αποτέλεσε παράδειγμα συνέπειας, σοβαρότητας και υπευθυνότητας όσον αφορά την τήρηση των επιβαλλόμενων μέτρων εκ μέρους της Κυβέρνησης, δείχνοντας ότι μπορεί ένας τουριστικός Νομός να ανταπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες λειτουργίας που διαμορφώθηκαν πανελληνίως λόγω Covid-19.

 

Όμως απρόσμενες καταστάσεις που έλαβαν χώρα σε γειτονικές και όχι μόνο χώρες, άλλαξαν άρδην το τοπίο, οδηγώντας την Κυβέρνηση σε λήψη μέτρων και για τη Χαλκιδική μας. Ακολουθήσαμε τα περιοριστικά μέτρα που τέθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα πριν τον Δεκαπενταύγουστο ελπίζοντας, όπως και έγινε, στην πτώση των ενεργών κρουσμάτων σε επίπεδο Νομού.

 

Τα νέα μέτρα που επιβάλλονται όμως σήμερα, ιδιαίτερα επαχθή ως προς τη λειτουργία όλων όσων δραστηριοποιούνται στον τομέα του Τουρισμού ή και παράλληλα με αυτόν, πλήττουν οριζόντια και με σφοδρότητα, χιλιάδες επαγγελματίες και εργαζόμενους σε αυτόν, οδηγώντας τις μεν επιχειρήσεις σε πρόωρο κλείσιμο, τους δε εργαζόμενους σε απολύσεις.

 

Σε αυτό λοιπόν το σημείο, έρχεται η απαίτηση από μέρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων του Νομού, για λήψη οικονομικών μέτρων στήριξης των πληττόμενων επιχειρήσεων άμεσα, προκειμένου όλοι, επαγγελματίες και εργαζόμενοι), να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις νέες συνθήκες διαβίωσης που διαμορφώνονται στο Νομό, ειδικά ενόψει ενός δύσκολου χειμώνα.

Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής θα πράξει το καθήκον της στην τήρηση των μέτρων σε ότι της αναλογεί, η Πολιτεία όμως θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη στήριξης όλων αυτών που την έχουν ανάγκη αυτές τις δύσκολες μέρες."

 

Η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

"Τα μέτρα που ελήφθησαν και στοχεύουν στην προστασία της δημόσιας υγείας, στοιχειοθετούν τον πλέον υπεύθυνο τρόπο προφύλαξης των πολιτών και μείωσης της ταχύτητας διασποράς του covid-19,δεν παύουν όμως να πλήττουν σε μεγάλο βαθμό τις παραγωγικές τάξεις και τους επαγγελματίες του τουρισμού για τους οποίους ζητούμε την οικονομική ενίσχυση - φοροελάφρυνση προκειμένου να διασωθούν οικονομικά και να εξισώσουν την οικονομική ζημία που υφίστανται.

Καλούμε το Οικονομικό Επιτελείο της Κυβέρνησης να σχεδιάσει και να υλοποιήσει έγκαιρα, μέτρα και τρόπους στήριξης των επαγγελματιών του τουρισμού της Χαλκιδικής επιδεικνύοντας τη φροντίδα που από την αρχή επιδείξαμε και εμείς ως Πρωτοβάθμιο Όργανο διοίκησης (Δήμος Κασσάνδρας) όπου λάβαμε και εφαρμόζουμε μέτρα οικονομικής και διοικητικής διευκόλυνσης και υποστήριξης των επαγγελματιών.

Αναμφισβήτητα πολεμούμε έναν αόρατο, φονικό εχθρό και προκειμένου να μη γιγαντωθεί η επίδραση του κατά τρόπο απόλυτο στην τοπική μας οικονομία, καλούμε την Κυβέρνηση να σταθεί αρωγός των παραγωγικών τάξεων προκειμένου να αποφύγουμε ως περιοχή τα "λουκέτα", την οικονομική εξαθλίωση και τον κοινωνικό μαρασμό".

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα