Παρασκευή, 24 Μαϊος 2024

Ε Επικαιρότητα

Κρούσμα κορωνοϊού σε Δημοτικό Υπάλληλο της ΔΕ Καλλικράτειας

Θετικός σε κορωνοϊό δημοτικός υπάλληλος της ΔΕ Καλλικράτειας μετά από τεστ, που υπεβλήθη σε ιδιωτικό ιατρικό κέντρο.Από την πρώτη στιγμή ο Δήμος Ν. Προποντίδας προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ασφάλεια των υπαλλήλων και των δημοτών.

Ο Δήμαρχος Μ. Καρράς, επικοινώνησε αμέσως με την ομάδα ιατρών του ΕΟΔΥ και δόθηκαν οι σχετικές οδηγίες.

 

Παρά το γεγονός ότι δεν συστήθηκε απολύμανση- καθώς παρεμβαλλόταν Σαββατοκύριακο- για καθαρά προληπτικούς και ψυχολογικούς λόγους έγινε απολύμανση του Δημοτικού Καταστήματος και των εγκαταστάσεων του αμαξοστασίου Ν. Καλλικράτειας. Επιπλέον, έγινε επικοινωνία με την ΚΟΜΥ Μακεδονίας (Κινητή ΟΜάδα Υγείας) και αύριο θα ληφθούν δείγματα από υπαλλήλους. Επιπλέον, ενημερώθηκε και το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας.


Ο ΕΟΔΥ είναι αρμόδιος για τη διαδικασία της ιχνηλάτησης των στενών επαφών (στενή επαφή ορίζεται από τον ΕΟΔΥ τουλάχιστον 15λεπτη παραμονή στον ίδιο χώρο, χωρίς μάσκες και αποστάσεις). Σημειωτέον ότι ο υπάλληλος είναι ασυμπτωματικός και έχει, όπως προβλέπεται, τεθεί σε καραντίνα.“Στόχος μας ήταν και παραμένει η προστασία της δημόσιας υγείας. Ήμασταν από τους πιο αυστηρούς δήμους στην επιβολή μέτρων προστασίας από την πρώτη στιγμή, πριν ακόμη μας το επιβάλλουν οι σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις. Θυσιάσαμε το σύνολο των πολιτιστικών μας εκδηλώσεων για να αποφύγουμε τον συγχρωτισμό και την εξάπλωση της νόσου, παρά το γεγονός ότι επικριθήκαμε ή πιεστήκαμε για το αντίθετο.

Όπως, όταν εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα στον Δήμο μας, σας ενημερώσαμε, έτσι και τώρα είναι χρέος μας να πράξουμε το ίδιο. Θα παρακαλούσα, ωστόσο να μην στιγματίσουμε συγκεκριμένους ανθρώπους. Στη θέση τους θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας. Τέλος, σας διαβεβαιώνω ότι κάνουμε όλα όσα μάς υποδεικνύονται από τους ειδικούς. Δε χρειάζεται πανικός αλλά εγρήγορση και τήρηση των οδηγιών”, δήλωσε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα