Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Γρ. Τάσιος: "Δεν έχει νόημα να συζητάμε για πληρότητα, η χρονιά έχει χαθεί

Για μια "μη κανονική σεζόν", ουσιαστικά χαμένη και με το βλέμμα στραμμένο πλέον στην επιβίωση των επιχειρήσεων το 2021 μίλησε στο ραδιόφωνο Alpha 989 και τον Βαγγέλη Δουράκη ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος.

 

Με τη μέση πληρότητα να μην ξεπερνά το 25 - 30%, με τη βαλκανική αγορά "μουδιασμένη", τις πτήσεις από το εξωτερικό μειωμένες σε ποσοστό 70% και το φόβο να επικρατεί σε αρκετές περιπτώσεις, της επιθυμίας για διακοπές "όλο το επιχειρείν περιμένει αυτή τη στιγμή ρύθμιση για τις οφειλές προς το Δημόσιο", δήλωσε χαρακτηριστικά και ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρξει ευελιξία παντού και "μετατόπιση των χρεολυσίων των Τραπεζών στο μέλλον", ζητώντας παράλληλα μέριμνα για τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία που χάνουν το μισό των εισοδημάτων τους.

"Το 2021 θα είναι μια χρονιά επιβίωσης και για ανάκαμψη θα μπορούμε να μιλάμε πια από το 2022 και έπειτα, αφού φέτος εκτιμάται ότι θα χάσουμε περίπου 15 δις", κατέληξε.

Η συνέντευξη εδώ

Γρ. Τάσιος: "Χαμένη χρονιά το 2020 - Χρονιά επιβίωσης το 2021 - Ανάκαμψη από το 2022"


"Απελπιστική" χαρακτήρισε την κατάσταση στα τουριστικά έσοδα και την τουριστική κίνηση ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος, καθώς όπως είπε η μέση πληρότητα παραμένει πανελλαδικά πέριξ του 25 - 30%, παρόλο που μπαίνουμε στον Αύγουστο.

 

Μιλώντας στην εκπομπή "Από τις έξι" της ΕΡΤ1 και στους Δημήτρη Κοτταρίδη και Ηρώ Ράντου, ο επικεφαλής της ΠΟΞ, μεταξύ άλλων σημείωσε ότι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες δωδεκάμηνης λειτουργίας καταγράφουν ακόμη και  μονοψήφιες επιδόσεις, παρατήρησε ότι όσοι  Έλληνες θα κάνουν διακοπές φέτος φαίνεται να επιλέγουν την περίοδο 5 - 20 Αυγούστου και έκανε λόγο για ένα "θολό" Σεπτέμβριο.

 

"Το φοβικό κλίμα λόγω κορωνοϊού έχει επηρεάσει και τις διακοπές του Έλληνα. Είναι μια χρονιά που μάλλον δεν θα θέλουμε να θυμόμαστε στο μέλλον και θα έλεγα ότι σκεφτόμαστε από τώρα το 2021 ως μια χρονιά επιβίωσης και όχι ως μια χρονιά ανάκαμψης" τόνισε και ζήτησε άμεσα εμπροσθοβαρή μέτρα και ρυθμίσεις για τις οφειλές προς το Δημόσιο, ενώ χαρακτήρισε πετυχημένο το μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής.

https://bit.ly/30UkyPO


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα