Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Κορωνοϊός: 26 νέα κρούσματα, 1 στη Χαλκιδική

Στα 26 είναι τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρα, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ κατά την καθιερωμένη ημερήσια ενημέρωσή του. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4135, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση 1155 (27.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2086 (50.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 201 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 76 έτη και το 96.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

Πώς κατανέμονται τα κρούσματα

Σύμφωνα με τα στοιχεία γεωγραφικής κατανομής της σημερινής επιδημιολογικής έκθεσης του ΕΟΔΥ , τα είκοσι έξι σημερινά κρούσματα κορωνοϊού κατανέμονται ως εξής:

- έξι κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

- τέσσερα είναι εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

- οκτώ κρούσματα βρέθηκαν στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,

- πέντε κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,

- ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας,

- ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής,

- ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας.

 

Η Χαλκιδική στο ...σκούρο πράσινο

Ο χάρτης που εκδίδει καθημερινά ο ΕΟΔΥ είναι αποκαλυπτικός. Η Χαλκιδική βαμμένη με σκούρο πράσινο, έχει ξεπεράσει πλέον τα 50 κρούσματα κορωνοϊού, χωρίς να περιλαμβάνεται το Άγιο Όρος.

Το χρώμα στο χάρτη άλλαξε για τη Χαλκιδική στις 17 Ιουλίου, καθώς μέχρι τότε ήταν στη χαμηλώτερη κλίμακα των κρουσμάτων ανά 100.000 πληθισμού.

Σημειωτέον ότι ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

 

 

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα