Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Καλά νέα για τη λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για την ανάδειξη των προβλημάτων και ελλείψεων στη Χαλκιδική, και συνεχίζοντας τη σειρά ενεργειών μου για την πλήρη λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου, ο βουλευτής Απόστολος Πάνας, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς την υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού με θέμα την «Ανάγκη επίσπευσης της πλήρους λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου Χαλκιδικής».



Η επίκαιρη ερώτηση ήρθε σε συνέχεια της ερώτησης που είχς καταθέσει προς την υπουργό Πολιτισμού κα Μενδώνη, όπου η υπουργός είχε απαντήσει για την ολοκλήρωση της Α’ Φάσης του έργου τον Ιούλιου του 2021, χωρίς να θέτει όμως ακριβές χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της Β’ Φάσης ανασύστασης του Μουσείου και τοποθέτησης όλων των προβλεπόμενων προθηκών και ιστορικών ευρημάτων, ώστε να ολοκληρωθεί και να γίνει επισκέψιμο, αλλά ούτε και είχε διευκρινίσει την προέλευση της σχετικής χρηματοδότησης.

Έκτοτε, ο κ. Πάνας ανέλαβε μια σειρά πρωτοβουλιών με επιστολή που απέστειλε στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ επίσης πραγματοποίησε συνάντηση τόσο με το Δήμαρχο Πολυγύρου όσο και με την «Εταιρεία Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου», η οποία μάλιστα μερίμνησε και για την έκθεση ‘’Λαμπρόπουλου", τη μόνη έκθεση που υπάρχει στο Μουσείο αυτή τη στιγμή και προήλθε από ιδιωτική δωρεά.


Η απάντηση της κ. Μενδώνη ήταν ικανοποιητική, σύμφωνα με τον βουλευτή, καθώς η υπουργός δεσμεύθηκε για τη χρηματοδότηση του Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου από εθνικά κονδύλια κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, το φθινόπωρο δηλαδή, για την ολοκλήρωση της Β’ Φάσης και την 3η Ενότητα του έργου, που θα ανέλθει στο ποσό των 700.000 ευρώ. Έπειτα το έργο θα περάσει στην επόμενη προγραμματική περίοδο του Υπουργείου 2021-2027 χωρίς διακοπή.



Ο κ. Πάνας ανέφερε:  "Τέθηκε το χρονοδιάγραμμα και διευκρινίστηκε και η προέλευση της αναγκαίας χρηματοδότησης, αναγνωρίζοντας η υπουργός τη μεγάλη σημασία της πλήρους λειτουργίας του μουσείου καθώς πρόκειται για το Μουσείο όλης της Χαλκιδικής. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, καθώς έπειτα από σειρά πρωτοβουλιών που έλαβα, επιλύεται ένα ακόμα ζήτημα της Χαλκιδικής. Η δέσμευση της υπουργού και η διευκρίνηση της προέλευσης της χρηματοδότησης για το Αρχαιολογικό Μουσείο Πολύγυρου είναι γεγονός".


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα