Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων «Ο Αριστοτέλης», Τριαντάφυλλος Παπαϊωάννου, μιλώντας στο halkidikinews.gr σχολίασε τις δηλώσεις της δημάρχου Κασσάνδρας σχετικά με το "φρένο" που έβαλε ο Δήμος στο να λειτουργήσει ξενοδοχείο καραντίνας στη Φούρκα. Ο κ. Παπαϊωάννου ανέφερε ότι η ενέργεια αυτή δεν είναι στη σωστή βάση, μιας και αποτελεί αφενός, απόφαση ενός επιχειρηματία να συνάψει σύμβαση με το Υπουργείο Τουρισμού, και αφετέρου, το ξενοδοχείο καραντίνας δεν αποτελεί δυσφήμιση αλλά συγκριτικό πλεονέκτημα για μια περιοχή.
"Θεωρούμε πως η απόφαση αυτή στηρίζεται σε λάθος βάση και μόνο αρνητικό αντίκτυπο μπορεί να έχει σε μια περιοχή, ιδιαίτερα της Κασσάνδρας, που όπως ισχυρίζεται η Δήμαρχος, «σηκώνει το 70% του τουρισμού της Χαλκιδικής», πράγμα που σημαίνει, πως, αφήνει στο έλεος του θεού και της ατομικής ευθύνης, ένα πολύ μεγάλο αριθμό επιχειρηματιών να διαχειριστούν μόνοι τους τα κρούσματα.
Δυστυχώς, θεωρούμε πως υπάρχει άγνοια τόσο των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων Λειτουργίας των καταλυμάτων αλλά και της Διαχείρισης Κρούσματος. Η απόφαση να μετακυλήσει την ευθύνη διαχείρισης κρούσματος σε κάθε έναν επιχειρηματία μικρής μονάδας ξεχωριστά και μεμονωμένα, ας μου επιτραπεί η έκφραση, είναι μια ανεύθυνη στάση που μπορεί να επιφέρει πολλαπλάσια δυσφήμιση στην περιοχή της Κασσάνδρας από αυτή της λειτουργίας ξενοδοχείου καραντίνας στην περιοχή. Πρακτική, που εφαρμόζεται σε όλες σχεδόν τις τουριστικές περιοχές της Ελλάδας αλλά και αποτελεί κύριο άξονα της κυβερνητικής στρατηγικής.
Λυπάμαι πολύ αλλά η απόφαση αυτή μόνο προς όφελος της Κασσάνδρας δεν θα λειτουργήσει ούτε θα προσφέρει τα υποτιθέμενα ‘τοπικιστικά’ οφέλη που υποκινούν μια τέτοια πρωτοβουλία. Και έρχομαι να απαντήσω στο ερώτημα, γιατί όχι σε άλλο Δήμο της Χαλκιδικής; Γιατί εκεί βρέθηκε επιχειρηματίας να δηλώσει ενδιαφέρον αλλά και γιατί, στατιστικά, εκεί υπάρχουν οι περισσότερες μονάδες που πληρούν τις προδιαγραφές μια τέτοιας μονάδας φιλοξενίας.
Θα ήθελα να ευχηθώ καλή σεζόν στους συναδέρφους επιχειρηματίες της Χαλκιδικής και ιδιαίτερα σε αυτούς της Κασσάνδρας που θα κληθούν, στατιστικά πάντα μιλώντας αφού αυτοί σηκώνουν το 70% του τουρισμού της Χαλκιδικής, να αντιμετωπίσουν τα περισσότερα κρούσματα στα καταλύματα τους, εξασφαλίζοντας τις απαραίτητες υποδομές, υλικά, εξοπλισμό αλλά και την ανάλογη διαθεσιμότητα στα καταλύματά τους, σύμφωνα με την τελευταία ΚΥΑ που ισχύει σε περιπτώσεις μη ύπαρξης ξενοδοχείου καραντίνας" καταλήγει ο κ. Παπαϊωάννου.
Δήλωση Γρ. Τάσιου
«Ανοίξαμε με το ενδεχόμενο να υπάρξουν κρούσματα. Για αυτό κάναμε ως χώρα, τόσες διαδικασίες ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι. Αυτήν την στιγμή δεν τίθεται θέμα διαχείρισης, σε ό,τι αφορά τα τρία κρούσματα στη Χαλκιδική καθώς είναι ασυμπτωματικά και βρίσκονται σε καραντίνα. Το θέμα το διαχειρίζεται η πολιτική προστασία και είναι υπό έλεγχο. Υπήρξε ένα διαδικαστικό ζήτημα με το ξενοδοχείο καραντίνας αλλά αυτό δεν γεννά λόγους ανησυχίας.
Σήμερα, αναμένουμε νέο ΦΕΚ για τα ξενοδοχεία αναφοράς που θα συμβάλει στην ολοκλήρωση και αυτής της διαδικασίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και την Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.