Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021

Ε Επικαιρότητα

Γρ. Τάσιος: Πλήγμα στον τουρισμό της Βόρειας Ελλάδας ο αποκλεισμός των Σέρβων

Με αφορμή την απαγόρευση εισόδου των Σέρβων εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα τους, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος μίλησε στην ΕΡΤ3 για το πλήγμα που επιφέρει η εξέλιξη αυτή στον τουρισμό της Βόρειας Ελλάδας.

 

"Με το άνοιξε - κλείσε, δεν γίνεται επιχειρείν. Αυτά βλέπουν και όσοι ξενοδόχοι δεν άνοιξαν και φοβούνται να πάρουν την απόφαση να επαναλειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους", τόνισε. Οι Σέρβοι τουρίστες είναι η δεύτερη σε επισκεψιμότητα εθνικότητα που προτιμά την περιοχή (τα τελευταία χρόνια και τη Δυτική Ελλάδα και τα Επτάνησα), με περίπου 1 εκατομμύριο αφίξεις σύμφωνα με τα στοιχεία του 2019.

 

"Με αυτά που γίνονται στα σύνορα, η ψυχολογία των ξένων επισκεπτών μας επηρεάζεται, αφού, ναι μεν επιλέγουν την Ελλάδα δίνοντάς μας ψήφο εμπιστοσύνης, λαχανιάζουν δε, μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους", σχολίασε. Ο κ. Τάσιος χαρακτήρισε θετικά τα εμπροσθοβαρή μέτρα του τρίτου πακέτου στήριξης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, "για να καταφέρουμε να λειτουργήσουμε το καλοκαίρι όσοι το αποφασίσαμε".

 

Σημείωσε όμως ότι τα δωδεκάμηνης λειτουργίας ξενοδοχεία θα χρειαστούν πρόσθετη στήριξη γιατί ο χειμώνας αναμένεται δύσκολος.   

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα