Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ο Μάκης Βορίδης στη Χαλκιδική - Ομιλία στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Τρίγλιας

Διήμερη επίσκεψη στη Χαλκιδική πραγματοποιεί ο τομεάρχης εσωτερικών και βουλευτής Αττικής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης προσκεκλημένος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Χαλκιδικής. 

 

Ο κ. Βορίδης πραγματοποίησε ομιλία στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Τρίγλιας, όπου έδωσαν το παρόν τους όλα τα κομματικά στελέχη της ΝΔ στο νομό. 

 

Ο κ. Βορίδης τόνισε την ανάγκη για γρήγορες εκλογές εντός του 2017 προκειμένου η χώρα να απαλλαγεί το συντομότερο δυνατό από την καταστροφική, όπως είπε χαρακτηριστικά, συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και να χαραχτεί μια νέα πολιτική ελπίδας που εκφράζει η Νέα Δημοκρατία με στόχο το μέλλον της χώρας και την αλλαγή της οικονομικής κατάστασης.

 

"Για την επανεκκίνηση της οικονομίας προϋπόθεση είναι η πολιτική αλλαγή που περνά μέσα από τις εκλογές. Άρα οι εκλογές αποτελούν έναν όρο εθνικής και οικονομικής ανασυγκρότησης" υπογράμμισε ο κ. Βορίδης.  Ο πρώην υπουργός κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι οδηγούν την Ελλάδα στην αβεβαιότητα και την πλήρη κατάρρευση. "Οι εκλογές να αποτελούν λύτρωση για την κοινωνία και τους πολίτες ύστερα από τα ψέματα και την μη τήρηση των όσων είχαν υποσχεθεί οι κυβερνώντες" ανέφερε ο κ. Βορίδης.

 

Ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ αναφέρθηκε και στις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο νομικό πλαίσιο λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όπως αποκάλυψε η πρόταση για αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την αλλαγή του εκλογικού συστήματος αναδείξεως των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων, τη μείωση της διάρκειας της θητείας των οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης, τη θεσμοθέτηση τοπικών δημοψηφισμάτων και τη δημιουργία «συμβουλίων γειτονιάς» με διευρυμένες αρμοδιότητες. "Πρόκειται για ένα σχέδιο καθυποτάξεως της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Κυβέρνηση. Αυτό το σχέδιό όμως θα καταρρεύσει. Η Νέα Δημοκρατία υπερασπίζεται την ανεξαρτησία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βορίδης.  

 

Τον Μάκη Βορίδη χαιρέτισαν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Απ. Τζηρίτης, ο βουλευτής, Γιώργος Βαγιωνάς και ο δήμαρχος Ν.Προποντίδας, Μανώλης Καρράς. Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Χαλκιδικής, Νίκος Χατζηαλέξης, ο πρώην βουλευτής Ευθύμης Καρανάσιος, ο πρώην βουλευτής Αθηναίος Φλωρίνης και άλλοι.

 

halkidikinews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα