Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2026

Ε Επικαιρότητα

Φροντίδα του Δήμου Πολυγύρου στον πλάτανο του Γεροπλάτανου

"Η επιβίωσή του μέσα στο πέρασμα των αιώνων μαρτυρά περίτρανα την σχέση των κατοίκων των Ζερβοχωρίων με το περιβάλλον"

 

Ο Δήμος Πολυγύρου με τις υπηρεσίες του μετά από συντονισμένες ενέργειες, φρόντισε φέτος για την απομάκρυνση, επικίνδυνων μικρών ξερών κλαδιών από τον πλάτανο που δεσπόζει αγέρωχος στην κεντρική πλατεία του Γεροπλάτανου, εδώ και περίπου χίλια χρόνια.

Ο αντιδήμαρχος Πολυγύρου, Χρήστος Κομπόγιαννος σχολίασε: "Ο πλάτανος αποτελεί φυσικό μνημείο προστατευόμενο από την UNESCO. Έτσι αναδεικνύεται η μεγαλοπρέπεια, το μέγεθος, η γηραιότητά του και ο περιβάλλοντας χώρος, όπου αναβλύζει γάργαρο νερό από τις ρίζες του εδώ και αιώνες... Επιβάλλεται η φροντίδα μας.Αξίζει να τον επισκεφθείτε!" 


🏛️ Έκθεση εικαστικών έργων της Άννης Καλτσίδου με τίτλο «α...» διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους στον Βυζαντινό Πύργο της Γαλάτιστας, στο πλαίσιο του διαλόγου της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας με τα μνημεία. H έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου 2026. Την επιμέλεια έχουν οι αρχαιολόγοι Όλγα Ιασονίδου και Βαγγέλης Μαλαδάκης.

 

booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.