Δευτέρα, 05 Ιανουαρίου 2026

Ε Επικαιρότητα

Φωτιά Άγιο Όρος: Παραμένουν οι ισχυρές δυνάμεις -ΦΩΤΟ-

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντές και μοναχοί συνεχίζουν να επιχειρούν στη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής στο Άγιο Όρος.

 

Σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας έγιναν ρίψεις νερού από ελικόπτερο, ενώ στο σημείο βρίσκονται 25 πυροσβεστικά οχήματα με 55 άνδρες, 32 άτομα πεζοπόρο τμήμα, εθελοντές του ΟΦΚΑΘ και μοναχοί. Επίσης επιχειρούν μηχανήματα του Στρατού, της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής και του δήμου Αριστοτέλη.

 

" Ήταν μια δύσκολη νύχτα η χθεσινή, όμως αυτήν την ώρα (10:00) δεν έχουμε ενεργό πύρινο μέτωπο, παρά μόνο εστίες εντός της περιμέτρου της φωτιάς. Συνέβαλε σ΄αυτό και η "Αφροδίτη" (αμερικάνικο ελικόπτερο Έρικσον) που κάνει ρίψεις από το πρωί" ανέφερε στο halkidikinews.gr o διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής, Αριστείδης Κατιρτζίδης.

Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας οι επίγειες δυνάμεις έδωσαν μάχη με τα πύρινα μέτωπα, καθώς στο σημείο ήταν παρθένο δάσος και δεν υπήρχαν δασικοί δρόμοι πρόσβασης.

Τα εκσκαπτικά μηχανήματα δούλευαν όλη τη νύχτα για να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες και να κυκλώσουν τη φωτιά.

Η φωτιά προκλήθηκε πιθανότατα από πτώση κεραυνού.

 

 

🔔 Οι Φωταροί, ένα ξεχωριστό έθιμο αναβιώνει την Τρίτη 6 Ιανουαρίου στις 14.00, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου, στο Παλαιόκαστρο Χαλκιδικής, για να χαρίσει γέλιο, αλλά και αναμνήσεις τόσο στους κατοίκους, όσο και στους επισκέπτες.

🎄 Θεατρική διάλεξη με θέμα: "Ο ρόλος της γυναίκας στη δραματουργία", με προσκεκλημένο ομιλητή τον θεατρικό συγγραφέα Άκη Δήμου, διοργανώνει ο Σύλλογος Νέων Ν. Τρίγλιας, την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2026 στις 18:00 στο Κλειστό Θέατρο Νέας Τρίγλιας. 🎅 


booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα