Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Παρέμβαση Απ. Πάνα προς Μ. Βορίδη στη Βουλή για τη χαλαζόπτωση στη Χαλκιδική

Άμεση ήταν η αντίδραση του βουλευτή Χαλκιδικής, Απόστολου Πάνα, αναφορικά  με τις καταστροφές που σημειώθηκαν την 26η Μαϊου από το χαλάζι σε αγροτικές εκτάσεις της Χαλκιδικής, αφού από το βήμα της Βουλής έθεσε απευθείας το θέμα υπόψιν του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη.


Στο πλαίσιο της τοποθέτησής του ως Ειδικός Αγορητής του Κινήματος Αλλαγής στην συζήτηση επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ‘’Ρυθμίσεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα’’, στην αρμόδια Επιτροπή, ο κος Πάνας ξεκίνησε την ομιλία του με την εξής αναφορά:

"Κύριε Υπουργέ,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Επιτρέψτε μου πριν μπω στην εισήγηση επί του νομοσχεδίου να αναφερθώ στην περιοχή μου στη Χαλκιδική που υπέστη σήμερα καταστροφές από το χαλάζι για ακόμα μια φορά.
Συγκεκριμένα, επλήγησαν τα καϊσιά στις περιοχές του Δήμου Νέας Προποντίδας, Κασσάνδρας αλλά και οι καλλιέργειες σε περιοχές του Δήμου Πολυγύρου.
Το ακριβές εύρος των ζημιών θα το ξέρουμε προφανώς με το φως της αυριανής ημέρας.
Γνωρίζετε, ωστόσο, κύριε Υπουργέ, ότι και πριν 10 μήνες περίπου η χαλαζόπτωση στον Νομό δημιούργησε τεράστια προβλήματα που δεν έχουν αποκατασταθεί ακόμα. Οι αποζημιώσεις μάλιστα που δικαιούνται οι πληττόμενοι αγρότες δίνονται ακόμα και μέχρι σήμερα που μιλάμε, μετά από τόσο καιρό.
Έχω καταθέσει πολλές σχετικές ερωτήσεις και για την ενίσχυση και προστασία του αγροτικού κόσμου στη Χαλκιδική που είναι από τις πλέον πληττόμενες περιοχές από τα καιρικά φαινόμενα και για τη συνολική αντιπλημμυρική θωράκιση του Νομού.
Καταλαβαίνετε ότι ο κόσμος έχει αγανακτήσει και ζητά τη στήριξη του Κράτους, τη δική σας στήριξη, διότι μιλάμε για τη Χαλκιδική που βιοπορίζεται από την αγροτική παραγωγή και από τον τουρισμό και αυτή τη στιγμή πλήττονται και οι δύο αυτοί τομείς.
Για να μην πάνε χαμένοι οι κόποι των αγροτών μιας ολόκληρης χρονιάς, αυτό που ζητώ είναι, εφόσον χρειαστεί, η όσο το δυνατόν ταχύτερη εκτίμηση των ζημιών και η απόδοση των αποζημιώσεων στους πληγέντες από τον ΕΛΓΑ.
Οι αγρότες της Χαλκιδικής έχουν ανάγκη τη μεριμνά σας, μην τους αμελείτε.»
Ο Βουλευτής Χαλκιδικής, θέλησε με αυτόν τον τρόπο να καταδείξει την για πολλοστή φορά έκθεση της περιοχής και των κατοίκων της στα ακραία καιρικά φαινόμενα που δυστυχώς έχουν σοβαρές επιπτώσεις στις αγροτικές εκτάσεις του Νομού, φέρνοντας τους αγρότες σε απελπισία. Οι καλλιέργειες, η παραγωγή και κατ’ επέκταση το εισόδημά των αγροτών της Χαλκιδικής πρέπει να προστατευτούν με συγκεκριμένο σχέδιο από τον κρατικό μηχανισμό."

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα