Κυριακή, 07 Ιουνίου 2020

Ε Επικαιρότητα

Συνεχίζεται το πρόγραμμα σίτισης στο Δήμο Αριστοτέλη

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Χωρίς διακοπή θα συνεχιστεί το πρόγραμμα σίτισης με 150 γεύματα ημερησίως για οικονομικά αδύναμους δημότες του δήμου Αριστοτέλη, τα οποία θα παράγονται με δαπάνες του δήμου και τη συμμετοχή του έμψυχου δυναμικού της ΔΗΚΕΔΑ.

Το πρόγραμμα καταρτίστηκε ως μέρος της συνολικής δράσης του Δήμου, υπό το γενικότερο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», στο πλαίσιο του οποίου, κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού, σε συνεργασία και με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, διανεμήθηκαν περίπου 14.500 έτοιμα γεύματα, 12.500 από την ΠΚΜ και 2.000 από το μηχανισμό του Δήμου που θα συνεχίζει να λειτουργεί και να παράγει γεύματα για οικονομικά ασθενέστερους δημότες.

Επίσης συνολικά διανεμήθηκαν έξι τόνοι τροφίμων μακράς διαρκείας σε ωφελούμενους που επιλέχθηκαν με κοινωνικά κριτήρια, ενισχύθηκαν τα Κοινωνικά Παντοπωλεία της Ι.Μητρόπολης Ιερισσού Αγ. Όρους και Αρδαμερίου, ενώ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αριστοτέλη διατέθηκαν 1.500 κιλά τροφίμων.

Ο δήμαρχος Στέλιος Βαλιάνος δήλωσε: "Η κοινωνική συνοχή, ξεκινά από την κοινωνική ευαισθησία όλων μας, με τον μηχανισμό του Δήμου, όπως οφείλει, να πρωτοστατεί στην προσπάθεια, να αισθάνεται και ο πιο αδύναμος συμπολίτης μας, το ενδιαφέρον του Δήμου. Από την πρώτη στιγμή της κρίσης της πανδημίας, δίνοντας τις οδηγίες για την διάθεσή πόρων του Δήμου και την αξιοποίηση της συνεργασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ζήτησα να έχουμε στόχο το ιδανικό: να μη βρεθεί ούτε ένας συμπολίτης μας, εκτός πέπλου προστασίας και στήριξης, στη διάρκεια των περιορισμών. Θέλω να πιστεύω ότι τα καταφέραμε"

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα