Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021

Ε Επικαιρότητα

Χαλκιδική: Οι Θεσσαλονικείς ξανάρχονται - Άνοιξαν σχολεία, εμπορικά, αρχαιολογικοί χώροι

Οι μετακινήσεις από νομό σε νομό σήμερα απελευθερώθηκαν και αρκετοί Θεσσαλονικείς αποφάσισαν να... κατηφορίσουν για Χαλκιδική.

 

Από το πρωί η κίνηση είναι ελαφρώς αυξημένη στο οδικό κύκλωμα της Κασσάνδρας και της Σιθωνίας.

Ειδικότερα, όσοι έχουν εξοχικά αγωνιούσαν για την κατάσταση των σπιτιών τους, καθώς τους τελευταίους μήνες η πανδημία του κορωνοϊού και τα μέτρα απαγόρευσης δεν τους επέτρεπαν να μετακινηθούν προς Χαλκιδική.

Μεγάλη αγωνία είχαν και όσοι διαθέτουν δεύτερη κατοικία στη νότια Σιθωνία που επλήγη από την κακοκαιρία τον Απρίλιο και δεν είχαν τη δυνατότητα να δουν αν είχαν ζημιές στα σπίτια τους.

Η μετακίνηση από νομό σε νομό σε όλη την ηπειρωτική χώρα, είναι εφικτή και με τα υπεραστικά ΚΤΕΛ και τα τουριστικά λεωφορεία. Πάντα βέβαια με τους κανόνες προστασίας που ισχύουν (υποχρεωτική χρήση μάσκας) και με το 50% της πληρότητας των μέσων ανά περίπτωση.

 

Επέστρεψαν στα θρανία το Γυμνάσιο και οι Α' και Β' Λυκείου


Μετά τα παιδιά της Γ' Λυκείου που επέστρεψαν στα θρανία στις 11 Μαΐου, η χαλάρωση των μέτρων φέρνει από σήμερα στα σχολεία και το μεγαλύτερο μέρος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου, αλλά και της Α' και Β' Λυκείου επιστρέφουν στις τάξεις, με τα γνωστά μέτρα προστασίας, της τήρησης αποστάσεων, του σχολαστικού καθαρισμού και της προαιρετικής χρήσης μάσκας, αλλά και κάποιες καινοτομίες: Τη δυνατότητα ζωντανής μετάδοσης μαθημάτων, την επισήμανση ότι πρέπει να φροντίσουν τα βιβλία τους, ώστε να τα χρησιμοποιήσουν και την ερχόμενη σχολική χρονιά και τη δυνατότητα παρακολούθησης (για τους μαθητές γυμνασίων) μέχρι την λήξη της χρονιάς την Ενισχυτική Διδασκαλία.

Η ζωντανή μετάδοση μαθήματος αφορά μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ενώ σύμφωνα με το υπουργείο, η κάμερα θα πρέπει να εστιάζει στον εκπαιδευτικό ή/και στον πίνακα της αίθουσας διδασκαλίας μόνον, ενώ η ζωντανή μετάδοση του μαθήματος δεν αφορά μέρος της διδακτικής ώρας που σχετίζεται με τυχόν εξέταση μαθητών. Η εν λόγω απόφαση έχει ισχύ μέχρι τη λήξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ) έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους, επικαλούμενες τη σημασία προστασίας ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών, με το υπουργείο να τονίζει ότι είναι νόμιμος ο σκοπός της εν λόγω ρύθμισης.

 

Από σήμερα ξανανοίγουν οι αρχαιολογικοί χώροι αλλά και τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, δίνοντας έτσι νέα ανάσα στην επιχειρηματικότητα και την οικονομία.

με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα