Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020

Ε Επικαιρότητα

Η Ελλάκτωρ πούλησε τις μετοχές των Μεταλλείων Κασσάνδρας

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Ο όμιλος Ελλάκτωρ πούλησε σε τιμή... εκποίησης το τελευταίο πακέτο μετοχών της εταιρείας των μεταλλείων “Ελληνικός Χρυσός ΑΕ”. 

 

Ο πάλαι ποτέ όμιλος Μπόμπολα και νυν Καλλιτσάντση,  συμφώνησε να πουλήσει  ολόκληρη την εναπομείνασα συμμετοχή του (5%) στον βασικό μέτοχο της “Ελληνικός Χρυσός”, την καναδική Eldorado Gold, καθώς η Ελλάκτωρ πρόκειται να επικεντρώσει τις δραστηριότητες και τις συμμετοχές της στου βασικούς τομείς  εργασιών του (κατασκευές, ενέργεια, real estate), 

 

Όπως ανακοινώθηκε, το τίμημα για τη μεταβίβαση αυτού του πακέτου μετοχών ανέρχεται σε 7,5 εκατ. δολάρια και θα καταβληθεί τοις μετρητοίς.

 

Βάσει αυτού του τιμήματος η συνολική αξία της εταιρείας  χρυσού της Χαλκιδικής διαμορφώνεται σε 150 εκατ. ευρώ. Η αποτίμηση είναι εμφανώς πολύ χαμηλή σε σχέση με τις προοπτικές κερδοφορίας της  εταιρείας, δεδομένου μάλιστα ότι η τιμή του χρυσού βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

 

Υπάρχει βέβαια το πρόβλημα των εμπλοκών και καθυστερήσεων που δυσχεραίνουν  τη συνολική υλοποίηση του  επιχειρηματικού project της Eldorado Gold στη Χαλκιδική.

 

Πάντως στη σύμβαση πώλησης του 5% υπάρχει ρήτρα ότι το τίμημα θα αναπροσαρμοσθεί, αν η Eldorado Gold αγοράσει ή πουλήσει μετοχές της “Ελληνικός Χρυσός” σε υψηλότερη τιμή.

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα