Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

«Πράσινο φως» για λιμενικά έργα πνοής σε έξι κοινότητες του Δήμου Αριστοτέλη

Έξι σημαντικά λιμενικά έργα, τόσο για την υποστήριξη της αλιείας, όσο και για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Αριστοτέλη, έλαβαν «πράσινο φως» μετά από συστηματική εργασία της διοίκησης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αριστοτέλη, η οποία αξιοποίησε και την προεργασία της προηγούμενης διοίκησης του Ταμείου που υπέβαλε την αίτηση χρηματοδότησης το Σεπτέμβριο, και με την υποστήριξη της Δημοτικής Αρχής.

 

Χάρη και στις επανειλημμένες παρεμβάσεις του Δημάρχου, ήδη ολοκληρώθηκε η ένταξη των μελετών, προς χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών.

 

Πρόκειται για ένα σύνολο 39 τεχνικών μελετών, συνολικού προϋπολογισμού 651.620 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), υπό τον γενικό τίτλο «Μελέτες Κατασκευής Λιμενικών Εγκαταστάσεων και Επέκτασης, Βελτίωσης και Συντήρησης Υφιστάμενων Λιμενικών Υποδομών, ευθύνης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αριστοτέλη», που αφορούν στα εξής έξι έργα:

 

• Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Υφιστάμενων Υποδομών, Μελέτη Αποκατάστασης προβλήτας και μελέτη για κατασκευή νέου κυματοθραύστη στο Λιμένα Τρυπητής.

• Επέκταση και Αναβάθμιση Υποδομών Λιμένα Ιερισσού και Αποκατάσταση και Επέκταση Κεντρικού μόλου.

• Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Υφιστάμενων Υποδομών, Μελέτες Επεμβάσεων προστασίας ακτής, κατασκευής υφάλων προσάμμωσης και Αποκατάστασης Αμμώδους παραλίας στο Αλιευτικό Καταφύγιο Νέων Ρόδων και Αποκατάσταση κεντρικού μόλου.

• Αποκατάσταση Προβλήτας, Επέκταση Κρηπιδώματος και Εκβάθυνση Υφάλων στο Αλιευτικό καταφύγιο Αμμουλιανής.

• Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Υφιστάμενων Υποδομών, Μελέτη Αποκατάστασης πλωτών προβλητών , επέκτασης προσήνεμου λιθόρριπτου μόλου και μελέτη οδοποιίας συντηρητήριου δρόμου πρόσβασης στο Αλιευτικό Καταφύγιο Πυργαδικίων.

• Χωροθέτηση Λιμένα στο Αλιευτικό Καταφύγιο Ολυμπιάδας.

Η εγκεκριμένη χρηματοδότηση καλύπτει και την «Παροχή Υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου για τη γενικότερη επέκταση, βελτίωση και συντήρηση των λιμενικών υποδομών, ευθύνης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αριστοτέλη».

 

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, σχετικά με την συγκεκριμένη επιτυχή έκβαση μιας μακρόχρονης προσπάθειας, έκανε την εξής δήλωση:

«Εδώ και λίγες μέρες, η αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων σε όλες τις παραθαλάσσιες κοινότητες του Δήμου Αριστοτέλη, έχει πάψει να αποτελεί αβέβαιο όραμα, και αποτελεί επιβεβαιωμένο πρόγραμμα συγκεκριμένων έργων που μπαίνουν στο μελετητικό στάδιο. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αριστοτέλη Παναγιώτη Μουσλή και τους συνεργάτες του, για την εξαιρετική δουλειά, που οδήγησε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, προλαμβάνοντας τεχνικές ελλείψεις που υπήρχαν και συγκροτώντας εγκαίρως το αίτημα έγκρισης της σκοπιμότητας των επί μέρους μελετών. Προχωράμε με πρόγραμμα, με τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις και υλοποιούμε μέχρι κεραίας τη φιλοσοφία μας, για έναν Δήμο με 16 Πρωτεύουσες. Κάθε στόχος που πετυχαίνουμε, είναι ένα σκαλοπάτι για την επίτευξη του επόμενου.»


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα