Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020

Ε Επικαιρότητα

Χαλκιδική : 70 τουριστικά καταλύματα έβαλαν πωλητήριο

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Μικρές ξενοδοχειακές μονάδες στη Χαλκιδική δέχονται μεγάλο πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού.

 

Αρκετοί ιδιοκτήτες μικρής δυναμικότητας τουριστικών καταλυμάτων (δέκα και πλέον δωματίων), έβαλαν πωλητήριο στις μονάδες τους βλέποντας το θολό τοπίο που επικρατεί γύρω από τη φετινή θερινή σεζόν και υπό την πίεση της έλλειψης ρευστότητας.

 

Είναι χαρακτηριστικό πως από τα μέσα Μαρτίου μέχρι και χθες, δεδομένου και του προσωρινού λουκέτου, στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων, των ξενοδοχείων, τουλάχιστον 70 τουριστικά καταλύματα στη Χαλκιδική έβαλαν αγγελία σε μεσιτικές ιστοσελίδες αναζητώντας το νέο τους ιδιοκτήτη. Οι τιμές πώλησης ποικίλουν από την περιοχή, την παλαιότητα και τη δυναμικότητα του καταλύματος, ωστόσο σε κάθε περίπτωση αφορούν κατά κύριο λόγο μικρά ξενοδοχεία λίγων δωματίων.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως σε κάποιες περιπτώσεις τα ακίνητα που είναι προς πώληση βρίσκονται σε διαδικασία ανακαίνισης και δεν έχουν λειτουργήσει ακόμη ως ξενοδοχεία, είτε βρίσκονται στο αρχικό στάδιο αναδιαμόρφωσης και έχουν εξασφαλίσει μόνο τις απαραίτητες άδειες.

 

Ενδεικτική είναι η περίπτωση μονάδας, που κατασκευάστηκε το 1990, 41 δωματίων, στο Πολύχρονο και πωλείται προς 2,1 εκατ. ευρώ, την ώρα που υπό κατασκευή μονάδα 25 δωματίων, στη Νικήτη πωλείται προς 3,3 εκατ. ευρώ.

 

Νεόδμητο ξενοδοχείο, 28 δωματίων, στην Κασσάνδρα, πωλείται 9 εκατ. ευρώ, ενώ ξενοδοχείο 150 δωματίων, στην Παλλήνη, παλαιότερης κατασκευής πωλείται προς 12 εκατ. ευρώ. Στην ίδια περιοχή ξενοδοχείο 19 δωματίων που κατασκευάστηκε το 2004, πωλείται προς 550.000 ευρώ.

 

Στα 5,5 εκατ. ευρώ πωλείται παραθαλάσσιο ξενοδοχείο κατασκευής 1995, με 22 δωμάτια, στην Κασσάνδρα, ενώ στα 11,7 εκατ. ευρώ αποτιμάται ξενοδοχείο μπροστά στο κύμα, που κατασκευάστηκε το 1968, στη Χανιώτη και διαθέτει 130 δωμάτια.

Περισσότερα στη voria.gr

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα