Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Έργα αναπλάσεων των οδών Παναγίας Κορυφινής και Θεσσαλονίκης στα Ν. Μουδανιά

Την παραλαβή της μελέτης και των τευχών δημοπράτησης για την ανάπλαση των οδών Παναγίας Κορυφινής και Θεσσαλονίκης του οικισμού των Νέων Μουδανιών αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή.

 

Με βάση τη μελέτη θα ανακατασκευασθεί η οδός Παναγίας Κορυφινής (περίπου 570m) με αφετηρία την ανατολική είσοδο του οικισμού και πέρας την οδό Θεσσαλονίκης και η οδός Θεσσαλονίκης (730μ.) με αφετηρία τη διασταύρωση των οδών Θεσσαλονίκης και Παναγίας Κορυφινής και πέρας τη διασταύρωση της οδού Θεσσαλονίκης με την Επαρχιακή Οδό Ν. Μουδανιών - Ν. Τρίγλιας.

Τα έργα που θα γίνουν είναι:

1. Επίστρωση του οδοστρώματος με τσιμεντοκυβόλιθους, που θα τοποθετηθούν πάνω σε πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος.

2. Κατασκευή πεζοδρομίων, εκατέρωθεν της οδού, ελαχίστου μήκους 1,30μ.

3. Τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων.

4. Κατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων.

5. Σήμανση και τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών στις διαβάσεις των σχολικών κτιρίων.

Επίσης, προβλέπεται η ανάπλαση του Ο.Τ. 125, που βρίσκεται επί της οδού Παναγίας Κορυφινής στη διασταύρωση με την οδό Γρηγορίου Ε', με σκοπό τη δημιουργία χώρου πρασίνου, ανάπαυσης και αναψυχής. Μετά την ολοκλήρωση των έργων θα γίνουν και οι απαιτούμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (μονοδρομήσεις κ.ά.).

 

Το έργο είναι προϋπολογισμού 2.555.000,00€ (με Φ.Π.Α. 24%) προ εκπτώσεως και θα χρηματοδοτηθεί από τα προγράμματα Πράσινο Ταμείο και ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, καθώς και ιδίους πόρους.

“Σκοπός των έργων είναι η βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών δύο οδών που διασχίζουν ένα μεγάλο τμήμα των Ν. Μουδανιών, ώστε η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών κατά μήκος τους να διεξάγεται με ασφαλή και οργανωμένο τρόπο. Πεζοί και ΑμεΑ θα κινούνται ελεύθερα και ανεμπόδιστα έχοντας τον απαραίτητο χώρο αλλά και τον επαρκή φωτισμό. Είναι ακόμη ένα έργο, που θα έρθει να συμπληρώσει το ήδη μεγάλο έργο της ανάπλασης του εμπορικού κέντρου και θα ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα πολλών δημοτών” ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα