Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020

Ε Επικαιρότητα

Νέος χώρος στάθμευσης στο κέντρο των Ν. Μουδανιών

Την αξιοποίηση έκτασης για τη δημιουργία χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων στην περιοχή του κέντρου των Ν. Μουδανιών αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Συγκεκριμένα πρόκειται για έκταση στο παραλιακό μέτωπο, που συνορεύει βόρεια με την οδό Κύπρου, νότια με τον πλακόστρωτο θαλάσσιο πεζόδρομο, ανατολικά με υφιστάμενο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων και δυτικά με το καταφύγιο τουριστικών σκαφών.

Σήμερα αποτελεί έναν σχεδόν αδιαμόρφωτο χώρο, αχρησιμοποίητο από τους πολίτες και ανεκμετάλλευτο για τη λειτουργία του κέντρου της πόλης. Ο χώρος αυτός θα αξιοποιηθεί, ώστε να ενοποιηθεί με τον όμορο χώρο στάθμευσης και θα διπλασιαστεί σχεδόν η χωρική του έκταση, δίδοντας τη δυνατότητα στάθμευσης σε αυξημένο αριθμό οχημάτων.

 

Εξάλλου, για την αντιμετώπιση του προβλήματος της έλλειψης χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων, ήδη εκτελείται το έργο ανάπλασης του αύλειου χώρου του ανοιχτού θεάτρου Ν. Μουδανιών, όπου εκτός από την ανάπλαση, προβλέπει θέσεις στάθμευσης των αυτοκινήτων.

Επιπλέον, θα δημιουργηθεί ακόμη ένας χώρος στάθμευσης στην είσοδο της πόλης, σε δημοτική έκταση μεταξύ των οδών Ιορδανίδη και Αγίου Όρους (απέναντι από το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής).

«Πρόκειται για μία έκταση ανεκμετάλλευτη, που συνορεύει ήδη με υφιστάμενο χώρο στάθμευσης. Κρίθηκε πως, αν αξιοποιηθεί και διαμορφωθεί κατάλληλα, θα δημιουργήσει επιπλέον θέσεις στάθμευσης. Το έργο της ανάπλασης συνεχίζεται και η όψη του εμπορικού κέντρου των Ν. Μουδανιών αλλάζει καθημερινά. Όταν ολοκληρωθεί, θεωρούμε, ότι το αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει και τον πλέον δύσπιστο» ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα