Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Έκκληση του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χαλκιδικής κάνει έκκληση να τηρούν τα μέτρα, σε όσους κόντρα στις υποδείξεις των γιατρών, αν και παρουσιάζουν έντονα στοιχεία για το ενδεχόμενο να νοσούν από τον κορωνοϊό, φέρονται απερίσκεπτα και κυκλοφορούν ανάμεσά μας, γιατί πολύ απλά «αυτοί ξέρουν». 

 

"Αγαπητοί συμπολίτες στα  πλαίσια προσπάθειας του ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής  να ανιχνεύσει ύποπτα περιστατικά  COVID 19 έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχουν συμπολίτες που δεν ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για απομόνωση στο σπίτι . Συνεχίζουν να κυκλοφορούν σκεπτόμενοι αφελώς και ανεύθυνα ότι επειδή έχουν ήπια συμπτώματα  δεν αποτελούν κίνδυνο.

 

Ακριβώς όμως αυτό το ύπουλο χαρακτηριστικό είναι που το κάνει επικίνδυνο  και εξαιρετικά μεταδοτικό .   

Από την καθημερινή καταμέτρηση υπόπτων κρουσμάτων  που κάνουμε στον Ιατρικό Σύλλογο φαίνεται  ότι ο αριθμός υπόπτων περιστατικών είναι σημαντικός και αρχίζει να  αυξάνεται .

 

Παρακαλούμε  λοιπόν 

Οι επιχειρήσεις που ακόμα λειτουργούν να τηρούν αυστηρά μετρά ασφαλείας προκειμένου να προστατευθούν οι ίδιοι και οι υπάλληλοι τους από τους ανεύθυνα περιφερόμενους ύποπτους.

 

Όποιοι    διαπιστώνουν   ότι υπάρχουν συμπολίτες που νοσούν και κυκλοφορούν καλό θα ήταν να διατηρούν  αποστάσεις ασφαλείας  και  αποφυγή επαφής.

 

Τέλος οι  συμπολίτες που νομίζουν ότι “δεν  έχουν  κάτι”, επειδή αυτοί “ξέρουν και  ερμηνεύουν καλύτερα” παρόλο που έχουν ήπια συμπτώματα σε μια φυσιολογική καθημερινότητα θα ήταν απλά ενοχλητικοί υπό τις παρούσες συνθήκες  όμως  πρόκειται για  απερίσκεπτη και επικίνδυνη  συμπεριφορά.

 

Η παρούσα ανακοίνωση αφορά όλες τις τοπικές κοινωνίες της Χαλκιδικής διότι συμπεριφορές τέτοιες έχουν παρατηρηθεί σε όλο το νομό."

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα