Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Tρία τα κρούσματα στην Ελλάδα

Τρία είναι μέχρι στιγμής τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του κ. Τσιόρδα.



Όπως ανακοίνωσε, μεταδόθηκε ο κορωναϊός σε στενό συγγενικό πρόσωπο της 38χρονης. Πρόκειται για το παιδί της 38χρονης ασθενούς. Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ σε θάλαμο απομόνωσης έχει μεταφερθεί και ο γιος της ασθενούς. Υπενθυμίζεται πως το σχολείο του παιδιού, το 105 Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, παρέμεινε κλειστό σήμερα Πέμπτη. Πραγματοποιήθηκε απολύμανση και θα παραμείνει κλειστό για συνολικά 14 ημέρες. 



Επίσης ανακοίνωσε πως υπάρχει τρίτο κρούσμα σε γυναίκα στην Αθήνα, που ταξίδεψε πρόσφατα στην Ιταλία χωρίς μέχρι στιγμής να δώσει περισσότερες πληροφορίες.



Ο κ. Τσιόδρας διευκρίνισε ότι η ιχνηλάτηση γίνεται κυρίως σε επαφές υψηλού κινδύνου. Δηλαδή σε ανθρώπους που βρέθηκαν σε απόσταση μικρότερη των 2 μέτρων από τον ασθενή σε χώρους όπου παρέμεινε πάνω από 15 λεπτά. Παρολ’ αυτά, για προληπτικούς λόγους, έλεγχος γίνεται και σε ανθρώπους που βρέθηκαν στον ίδιο χώρο με τον ασθενή αλλά όχι σε απόσταση που να τους κατατάσσει στις επαφές υψηλού κινδύνου. Οι τελευταίες πρέπει να περιορίζονται  και να παρακολουθούνται.

Επίσης ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε την ακύρωση όλων των εκδηλώσεων για το καρναβάλι σε ολόκληρη την χώρα για προληπτικούς λόγους.

Απύρετη και σε καλή κατάσταση με ήπια συμπτωματολογία συνεχίζει να νοσηλεύεται η 38χρονη επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη, που καταγράφηκε ως το πρώτο κρούσμα κορωναϊού στην Ελλάδα.

Η ασθενής θα παραμείνει νοσηλευόμενη σε απομόνωση για 14 ημέρες, σύμφωνα με το διεθνές θεραπευτικό πρωτόκολλο λαμβάνοντας την ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή, ενώ βάσει των επιστημονικών δεδομένων για τον χρόνο επώασης του ιού που αγγίζει πια και τις 27 ημέρες, θα χρειαστεί και μετά την έξοδό της από το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ να παραμείνει σε κατ' οίκον περιορισμό.

 

Τις τελευταίες ώρες εξετάζεται στη Χαλκιδική ένας άνδρας νεαρής ηλικίας ο οποίος παρουσίασε συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού. Πρόσφατα είχε ταξιδέψει με την οικογένειά του στη Βόρεια Ιταλία. Το συγκεκριμένο άτομο έχει υποβληθεί στις απαιτούμενες εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για τον συγκεκριμένο ιό και τα αποτελέσματα αναμένονται το μεσημέρι.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα