Τετάρτη, 12 Μαϊος 2021

Ε Επικαιρότητα

Πότε θα λειτουργήσει πλήρως το Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου

Με την απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος  Αλλαγής,  Απόστολος Πάνας, με θέμα «Επίσπευση χορήγησης των απαιτούμενων χρηματοδοτήσεων για την πλήρη λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου», διευκρινίζεται, ότι θα είναι διαθέσιμο στο κοινό μερικώς μέχρι τις αρχές Ιουλίου του 2021 και ότι για την πλήρη λειτουργία του θα προχωρήσει το αρμόδιο Υπουργείο σε απαραίτητες ενέργειες για την απρόσκοπτη χρηματοδότηση και συνέχιση των απαιτούμενων εργασιών, προκειμένου το Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου να παραδοθεί ολοκληρωμένο στο ευρύ κοινό.

 

Συγκεκριμένα με απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στον Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία του Περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων» του Ε.Π. «Κεντρική Μακεδονία» , με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο εντάχθηκε πράξη με τίτλο «Οργάνωση και υλοποίηση της μόνιμης έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου Χαλκιδικής-Α’Φάση».

 

Η χρονική διάρκεια υλοποίησης του έργου ορίστηκε από 02-07-2018 έως 01-07-2021. Στο πλαίσιο του παραπάνω χρονικού πλαισίου θα ολοκληρωθεί μεταξύ άλλων και η προμήθεια εκθεσιακών κατασκευών προκειμένου να φιλοξενήσουν εκθέματα τριών από τους συνολικά τέσσερις θεματικούς κύκλους της μόνιμης έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου: 1)ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ,2)ΟΙ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ και 4) ΣΥΛΛΟΓΗ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ. Μένει σε αναμονή ο τρίτος θεματικός κύκλος 3) Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΣΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ. 

 

Πάραυτα, το Μουσείο θα λειτουργεί με επισκέψιμους από το κοινό τους τρεις αυτούς θεματικούς κύκλους, και αναμένονται οι απαραίτητες ενέργειες από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την οργάνωση της έκθεσης του 3ου θεματικού κύκλου και την ολοκλήρωση των εργασιών.

 

«Η οριστική λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου» σημειώνει ο κ. Πάνας, «είναι υπόθεση που συνάπτεται με την τουριστική και πολιτιστική αναβάθμιση του Πολυγύρου και την ουσιαστική προβολή ολόκληρου του Νομού Χαλκιδικής. Η απάντηση της Υπουργού , παρόλο που δεν μας διευκρινίζει από πού θα προέλθει η χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του έργου, είναι η πρώτη επίσημη δέσμευση για την πλήρη λειτουργία του Αρχαιολογικού  Μουσείου Πολυγύρου και αυτό αποτελεί ένα θετικό βήμα . Από τη πλευρά μου, θα παρακολουθώ το συγκεκριμένο ζήτημα στενά για την υλοποίηση των παραπάνω δεσμεύσεων».

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα