Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Δρομολογείται η κατασκευή του φράγματος Χαβρία μέσω ΣΔΙΤ

Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση του φακέλου που είχε υποβληθεί από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σχετικά με την προετοιμασία Διεθνούς Διαγωνισμού για την κατασκευή του έργου “ΦΡΑΓΜΑ ΧΑΒΡΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ” με Σύμπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

 

Την Πέμπτη 13/2/2020 συνεδρίασε η ∆ιυπουργική Επιτροπή Συµπράξεων ∆ηµοσίου και Ιδιωτικού Τοµέα και εγκρίθηκε η υπαγωγή του έργου στις διατάξεις του Ν. 3389/2005. Η Α΄ Φάση του έργου έχει προϋπολογισμό 140 εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει το φράγμα, τα διυλιστήρια και δίκτυο 67 χιλιομέτρων.

 

Στη συνεδρίαση, υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Βασίλης Διγαλάκης και ο Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, Νίκος Μαντζούφας.

Μετά τη συνεδρίαση, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε:

«Εγκρίναμε με ταχύτατες διαδικασίες και με τη βοήθεια των συναδέλφων Υπουργών, δύο σημαντικά έργα: τις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το φράγμα του Χαβρία. Το πρώτο έχει ορίζοντα 2ετίας, το δεύτερο 3ετίας. Και τα δύο έργα θα προχωρήσουν πολύ γρήγορα. Οι μελέτες είναι έτοιμες και δημοπρατούνται άμεσα».

 

 Ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών,  Κώστας Καραμανλής τόνισε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί σήμερα υπογράψαμε στη Διϋπουργική το ΣΔΙΤ για το φράγμα του Χαβρία, το πρώτο ΣΔΙΤ που γίνεται για φράγμα. Το έργο έχει Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που σημαίνει ότι είναι έτοιμο για δημοπράτηση και υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από ελληνικές και εταιρείες του εξωτερικού να συμμετέχουν στον διαγωνισμό. Η κατασκευαστική διάρκεια του έργου θα είναι για τρία χρόνια. Ξεμπλοκάροντας αυτό το έργο, αντιμετωπίζουμε πλέον συνολικά το μεγάλο πρόβλημα της λειψυδρίας στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής και εξασφαλίζουμε την άρδευση 24.000 στρεμμάτων».

Ο βουλευτής Χαλκιδικής ΝΔ, Γιώργος Βαγιωνάς, ανέφερε σε δήλωσή του: «Μετά από χρόνια επίμονων προσπαθειών, δρομολογείται η υλοποίηση αυτού του μεγαλόπνοου έργου, του τόσο σημαντικού για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στη Χαλκιδική. Από πλευράς μου θα συνεχίσω να καταβάλλω κάθε προσπάθεια για την ολοκλήρωση των διαδικασιών και την έναρξη του έργου».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα