Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Έκλεισαν δύο νηπαγωγεία στη Χαλκιδική λόγω γρίπης

Δεν λειτούργησαν τη Δευτέρα το νηπιαγωγείο της Χανιώτης και το νηπιαγωγείο της Νέας Γωνιάς, καθώς οι γονείς δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο, λόγω γρίπης.

Οι γονείς των μαθητών των δύο νηπιαγωγείων φοβούνται μήπως τα παιδιά αρρωστήσουν, λόγω έξαρσης της γρίπης και δεν τα έστειλαν για μάθημα. Πάντως δεν έχει δοθεί εντολή αναστολής της λειτουργίας των δύο νηπιαγωγείων.

Κάτι όμως που έγινε στο Δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης, όπου ο δήμαρχος Λάζαρου Κυρίζογλου, με απόφασή του ανέστειλε την λειτουργία στο 3ο και 4ο νηπιαγωγείο και στο 3ο δημοτικό σχολείο στους Αμπελόκηπους.

Το υπουργείο Παιδείας έστειλε οδηγίες στα σχολεία τόσο για τα μέτρα που πρέπει να λάβουν όσο και για τις απουσίες των παιδιών, καθώς αναγκάζονται να λείψουν πολλές μέρες από τα μαθήματα.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου, με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών-τριών έως πέντε εργάσιμων ημερών που οφείλονται στην έξαρση της εποχικής γρίπης, από τον Ιανουάριο 2020 έως και τον Μάρτιο 2020.

Η απόφαση αυτή εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως και με την προσκόμιση από τους/τις ενδιαφερόμενους/ες πρόσφατης βεβαίωσης δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας.

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα