Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

Ε Επικαιρότητα

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ν.Προποντίδας επισκέφτηκε η Κ. Μάλαμα

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας της Νέας Προποντίδας επισκέφτηκε η Κυριακή Μάλαμα, συνεχίζοντας τις περιοδείες της στις εκπαιδευτικές μονάδες του Νομού. Το συγκεκριμένο δημόσιο σχολείο αποτελεί μοναδική δομή στη Χαλκιδική.

Φοιτούν σε αυτό αμιγώς ενήλικες εκπαιδευόμενοι, οι οποίοι έχουν αντιμετωπίσει τη σχολική αποτυχία στο παρελθόν κι αγωνίζονται για μία δεύτερη εκπαιδευτική ευκαιρία. Το σχολείο προσεγγίζει την εκπαιδευτική διαδικασία, μέσα από ένα πρίσμα ελευθερίας και δημιουργικό​τητας, εφαρμόζοντας καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας κι εκπαιδευτικών δράσεων. Φέτος, δεύτερη χρονιά λειτουργίας του, φοιτούν σε αυτό 76 εκπαιδευόμενοι από όλη τη Χαλκιδική. 

 

Όπως τόνισαν η διευθύντρια του σχολείου κι οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε αυτό, οι άνθρωποι που επιλέγουν το σχολείο, εκτός από τον στόχο της ολοκλήρωσης των βασικών σπουδών, ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την επανένταξη τους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Οι εκπαιδευτικοί λειτουργοί σημείωσαν ότι χρονιά με τη χρονιά εδραιώνεται η λειτουργία του σχολείου και το έργο του αρχίζει να γίνεται γνωστό σε όλο το Νομό. Υπογράμμισαν, εντούτοις, ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο να στηριχτούν και πρακτικά οι εκπαιδευόμενοι, ιδιαίτερα σε αφορά την μεταφορά τους στο σχολείο. Με δεδομένο ότι πολλοί διαμένουν αρκετά χιλιόμετρα μακριά, είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί και για το συγκεκριμένο σχολείο το πλαίσιο που ισχύει για όλα τα υπόλοιπα δημόσια σχολεία. 

 

Η Κυριακή Μάλαμα τόνισε ότι θα συμβάλλει με κάθε πρόσφορο τρόπο, ώστε να βρεθεί μία λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των εκπαιδευομένων και να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η εκπαιδευτική καθημερινότητα του σχολείου. Στόχος είναι να δωθεί η ευκαιρία σε περισσότερους συνανθρώπους μας να ολοκληρώσουν την βασική τους εκπαίδευση και να προχωρήσουν ακόμα περισσότερο στην επαγγελματική και κοινωνική ζωή τους.

 

 

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα