Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Θεοφάνεια στα χωριά της Σιθωνίας - VIDEO/ ΦΩΤΟ-

Ν.ΜΑΡΜΑΡΑΣ

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Φώτα στο Νέο Μαρμαρά και ο καιρός ευνόησε να γίνει η ρίψη του Σταυρού στην παραλία του Ν.Μαρμαρά, παρουσία εκατοντάδων πιστών.

Είκοσι νέοι βρέθηκαν τολμηροί και αψήφησαν το κρύο, πέφτοντας στη θάλασσα για να πιάσουν το Σταυρό.

Στη ρίψη του  Σταυρού παραβρέθηκε ο δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπ. Ντέμπλας, ο πρόεδρος της κοινότητας, Αρ. Ψηλογιάννης και δημοιτκοί και τοπικοί σύμβουλοι.

 

 

ΝΙΚΗΤΗ

Στη Νικήτη βρέθηκαν 15 νέοι που θέλησαν να πέσουν στην παγωμένη θάλασσα για να πιάσουν το Σταυρό! Στην κεντρική προβλήτα συγκεντρώθηκαν οι κάτοικοι της Νικήτης και οι ιερείς έριξαν το Σταυρό, όπως κάθε χρόνο. 

 

 

ΣΥΚΙΑ

Μετά τη Θεία Λειτουργία στον ενοριακό Ναό της Συκιάς, ο πατήρ Νικόλαος και οι πιστοί μετέβησαν στην παραλία της Συκιάς για να ρίξουν το Σταυρό. Δεκατρία Συκιωτάκια έπεσαν στα παγωμένα και αφρισμένα νερά του Τορωναίου και έπιασαν το Σταυρό!

 

 ΣΑΡΤΗ

Παρά τη φουρτουνιασμένη θάλασσα οι κάτοικοι της  «ακριτικής» Σάρτης τίμησαν τα Άγια Θεοφάνια. Μετά τη Θεία Λειτουργία στον  Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ο ιερέας του χωριού και οι κάτοικοι πήγαν στην παραλία της Σάρτης για να ρίξουν το Σταυρό.

 

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ

 

ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙ

Στο Κρωτήρι, στην ακτή Σαλονικιού οι κάτοικοι του Μεταγγιτσίου έριξαν τον Σταυρό για να αγιάσουν τα νερά και να πάρουν την ευλογία!


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα