Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Εγκρίθηκε η Προγραμματική Σύμβαση με την ΕΑΓΜΕ για τη Στρατονίκη

 

Την έγκριση της υπογραφής Προγραμματικής Σύμβασης με την Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών για την γεωλογική και τεχνική διερεύνηση του προβλήματος των ρωγματώσεων στον οικισμό Στρατονίκης, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αριστοτέλη, μετά από σχετική εισήγηση του Δημάρχου κ. Στέλιου Βαλιάνου. 

 

Η εισήγηση και η απόφαση, αποτελούν συνέχεια και ουσιαστική προώθηση υλοποίησης, αντίστοιχης απόφασης που είχε ληφθεί λίγο πριν την εκπνοή της θητείας της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, για προγραμματική σύμβαση με το υπό κατάργηση –τότε- ΙΓΜΕ, που μετεξελίχθηκε σε ΕΑΓΜΕ.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, έκανε σχετικά την ακόλουθη δήλωση:

«Μια ακόμα δέσμευσή μας μπαίνει σε τροχιά πραγμάτωσης. Δεν μας αρκεί να υποθέτουμε τι φταίει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Στρατονίκη. Πρέπει να το ξέρουμε, τεκμηριωμένα, ώστε να διεκδικήσουμε και θεσμικά την ουσιαστική επίλυση και εν ανάγκη την απόδοση ευθυνών και διεκδίκηση αποζημιώσεων. Έτσι προχωράμε στην σχετική σύμβαση με την ΕΑΓΜΕ, ενώ σύντομα θα ακολουθήσει και η αντίστοιχη συνεργασία που έχω προαναγγείλει με το ΤΕΕ/ΤΚΜ και η οποία είχε τεθεί προσωρινά σε αναμονή της συγκρότησης νέας διοίκησης του Τμήματος, που ολοκληρώθηκε μόλις πρόσφατα, μετά τις εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Η Στρατονίκη δικαιούνται απαντήσεις. Εργαζόμαστε για να τις λάβει.»

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα