Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Δημοτικό Σχολείο Ολύνθου: Εργαστήριο συν-δημιουργίας NEMESIS Project

Εργαστήριο συνδημιουργίας πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Ολύνθου στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος NEMESIS. Καλεσμένος Κοινωνικός Εταίρος ήταν η εκπρόσωπος του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ν. Προποντίδας, Μόνα Καλημέρη.

 

Στο εργαστήριο παρακολούθησαν από κοντά οι εκπρόσωποι του προγράμματος NEMESIS, Νίκος Αμανατίδης και Ιωάννα Γαρέφη.

 

Η κ. Καλημέρη παρουσίασε στους μαθητές τις δράσεις της υποστηρικτικής δομής του Δήμου και ενημέρωσε τους μαθητές για την αξία του εθελοντισμού. Συγκεκριμένα είπε για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Νέας Προποντίδας ότι λειτουργεί επίσημα από το Μάρτιο του 2018 και βοηθάει και στηρίζει πάνω από 120 οικογένειες. Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιήσει 19 μηνιαίες διανομές σε δικαιούχους και έχει μοιράσει πάνω από 10.000 προϊόντα (είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, βρεφικά και σχολικά είδη).

 

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Αμανατίδης Ν., ο οποίος μίλησε για το πρόγραμμα NEMESIS και ανέδειξε τα θετικά του εθελοντισμού.

 

Ακολούθησε συζήτηση στην οποία οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά και μίλησαν με χαρά για τα προγράμματα εθελοντισμού που χρόνια τώρα υλοποιούνται από το Δημοτικό Σχολείο Ολύνθου.

Στη συνέχεια όλοι επισκέφθηκαν στο λαχανόκηπό του σχολείου, όπου οι μαθητές πήραν το λόγο και παρουσίασαν στους φιλοξενούμενους τις δράσεις τους.

Τέλος πρόσφεραν στους προσκεκλημένους μας από μια «ανθοδέσμη» μαρουλιού.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα