Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Broadcasting Europe: Στη Νότια Ιταλία με όλους τους ευρωπαίους εταίρους

- Στο  Putignano της Ιταλίας έγινε η 3η αξιολόγηση του ευρωπαϊκού προγράμματος  Broadcasting Europe και το Γενικό Λύκειο Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής, ως εταίρος μέσα από το πρόγραμμα Erasmus+ συμμετείχε στη συνάντηση, με τη συντονίστρια της ομάδας του «Sirens Radio» (Άγιος Νικόλαος Χαλκιδικής, Ελλάδα), την κ. Αγγελοπούλου Δάφνη.


Μετά την πρώτη και δεύτερη συνάντηση για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα "Broadcasting Europe, επώαση προγραμμάτων κοινωνικής επιχειρηματικότητας στον τομέα των μέσων μαζικής ενημέρωσης", που έγιναν από τον Μάιο 2018 έως τον Φεβρουάριο 2019 στο Putignano, και μετά από τα 4 εκπαιδευτικά προγράμματα που έλαβαν χώρα στην Ισπανία, την Πολωνία, την Ελλάδα και την Ιταλία, όλοι οι εκπρόσωποι των APS Warrols, του διοργανωτή του προγράμματος, του οργανισμού Radio JP, και όλων των συμμετεχόντων οργανισμών (Liceo Majorana Laterza - Ιταλία, Asociacion Building Bridges – Ισπανία, Europe4Youth – Πολωνία, Geniko Lykeio Agios Nikolaos – Ελλάδα, You in Europe – Ελλάδα) βρέθηκαν και πάλι στο  Putignano στις 26 και 27 Οκτωβρίου.
 


Κατά τη διάρκεια των εργασιών κάθε εταίρος παρουσίασε το δικό του ραδιόφωνο (όνομα, εκπομπές, φωτογραφίες, κτλ) καθώς και τις στρατηγικές Δέσμευσης & Προώθησης που υιοθετήθηκαν κατά το πρώτο έτος. Έπειτα ακολούθησε συζήτηση ΄στρογγυλής τραπέζης΄ σχετικά με τις καλύτερες στρατηγικές ως προς την βιωσιμότητα του διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού.



Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε επίσης προβολή των εκπαιδευτικών βίντεο που ετοίμασαν οι εταίροι καθώς και παρουσίαση της δομής του διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού: θα βγει στον αέρα αργότερα κατά τη διάρκεια του έτους.


Η συνάντηση έληξε με Δραστηριότητα Διάδοσης: Στον αέρα στο RADIO JP για ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό επεισόδιο, διαθέσιμο για ακρόαση στο bit.ly/Live from Putignano.
 


Το πρόγραμμα ‘Broadcasting Europe’, συγχρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα Erasmus plus, κατ’αρχάς είχε στόχο να υποστηρίξει τους εμπλεκόμενους οργανισμούς στην δημιουργία ενός μη-κερδοσκοπικού διαδικτυακού ραδιοφώνου, διοικούμενο από νέους ανθρώπους, ‘’διδάσκοντας’’ ένα μοντέλο συνεταιριστικότητας (ήδη δοκιμασμένο στο Putignano), ικανό να προκαλέσει ενεργητική ανάμειξη, να προάγει ενεργή συμμετοχή των πολιτών και να αναπτύξει εγκάρσιες δεξιότητες σε νέους ανθρώπους.



 Ο απώτερος στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός Ευρωπαικού δικτύου μη-κερδοσκοπικού διαδικτυακού ραδιοφώνου για νέους και η χρήση μιας μαθησιακής πλατφόρμας που θα στηρίζει νέους ανθρώπους και μη-κερδοσκοπικούς οργανισμούς στη δημιουργία νέων διαδικτυακών ραδιοφωνικών σταθμών.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα