Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2023

Ε Επικαιρότητα

Παρουσίαση των θεματικών τουριστικών προϊόντων της Χαλκιδικής σε Ρώμη και Νάπολη

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ξεκίνησαν εδώ και χρόνια μια σειρά workshop & παρουσιάσεων στην Ιταλική αγορά.
 

Από τις 15 έως τις 18 Νοεμβρίου σειρά είχαν η Ρώμη και η Νάπολη. Στη Ρώμη έγιναν συναντήσεις Β2Β με την αφρόκρεμα των γραφείων taylormade (100) από όλη την Ιταλία, ενώ στη Νάπολη οι επαγγελματίες (25) ξεναγήθηκαν virtual στις ομορφιές της Χαλκιδικής και της Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αποτελεί ένα από τα μεγάλα στοιχήματα και το βασικό συστατικό της τουριστικής στρατηγικής τόσο της Χαλκιδικής όσο και της ΠΚΜ. Στη Χαλκιδική οι Ιταλοί έρχονται για 80 ημέρες το χρόνο και στόχος μέσα από τέτοιες δράσεις προβολής, είναι οι 120 ημέρες.

 

Με αιχμή του δόρατος τον Μέγα Αλέξανδρο και τον Αριστοτέλη ξεκίνησαν οι παρουσιάσεις και οι ιστορικές αναφορές στην περιοχή μας.

Ακολούθησε η παρουσίαση των θεματικών μορφών τουρισμού (Ήλιος-Θάλασσα, City Breaks, Φύση-Οικολογία-Περιηγήσεις, Χιόνι-Βουνό-Σκι, Συνέδρια-Επαγγελματικές Συναντήσεις, Ευ Ζην-Γαστρονομία, Θρησκεία-Προσκυνήματα).Τα ιστορικά και φυσικά αξιοθέατα όλης της Κεντρικής Μακεδονίας εντυπωσίασαν τους Ιταλούς επαγγελματίες.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρώμη καθ' όλη τη διάρκεια του έτους και η Νάπολη από το Μάρτιο έως τον Οκτώβριο συνδέονται με το αεροδρόμιο Μακεδονία (μέσω Αθηνών) με την Aegean Airlines. Επίσης υπάρχει απευθείας πτήση της Ryanair από την Ρώμη (όλο το χρόνο) και από τη Νάπολη (Μάρτιο - Οκτώβριο) για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. 

 

Στο πλαίσιο των ευρύτερων συνεργασιών έγιναν και οι εξής συναντήσεις:
 

- RAI Storia – “Sulle orme di Alessandro Magno e Aristotele”. Συμφωνία για τηλεοπτικά γυρίσματα μέσα στο 2020.

 
- Alberto Sciamplicotti documentarista, fotografo –“Montagna e natura della Macedonia Centrale”. Συνεργάτης του μεγαλύτερου ιταλικού  περιοδικού Montagna & National Geographic. Συμφωνία για τηλεοπτικά γυρίσματα και φωτογράφιση μέσα στο 2020.


-  Μια ακόμη σημαντική συνάντηση πραγματοποίησαν τα στελέχη της ΠΚΜ και του ΤΟΧ με το Università Roma 3 - Dipartimento Studi Umanistici και συγκεκριμένα με την καθηγήτρια Adele Teresa Cozzoli (lingua e letteratura Greca) και την αρχαιολόγο Alexia Latini (Archeologia Classica) για την προκήρυξη διαγωνισμού που θα αφορά φοιτητές της Ιταλίας από το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο και έπαθλο την πολυήμερη εκπαιδευτική τους επίσκεψη σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Η εν λόγω δράση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρεσβείας στη Ρώμη.

 

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με το γραφείο δημοσίων σχέσεων Eleni Sarikosta/Greecetherapy.

Επόμενος σταθμός προβολής της Χαλκιδικής στην Ιταλία, η συμμετοχή του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής στο workshop που οργανώνει το Γραφείο ΕΟΤ Ιταλίας, στο Τορίνο.


booked.net 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα