Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Το λιμάνι των Ν. Μουδανιών επισκέφθηκε η Κυριακή Μάλαμα

Επίσκεψη στον λιμένα Νέων Μουδανιών πραγματοποίησε η βουλευτής Χαλκιδικής, Κυριακή Μάλαμα στο πλαίσιο της συλλογικής προσπάθειας για την αναβάθμιση των υποδομών του.

 

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νέας Προποντίδας, με τον Δήμαρχο Νέας Προποντίδας, καθώς και με τον Πρόεδρο και με στελέχη του Ταμείου και της λιμενικής εγκατάστασης.


Όπως υπογραμμίστηκε, το λιμάνι των Νέων Μουδανιών έχει πολύ μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες, εντούτοις είναι αντιμέτωπο με προκλήσεις, οι οποίες αφορούν και την αναβάθμιση των υποδομών του και την διαχείριση της αλιευτικής δραστηριότητας, αλλά και την περιβαλλοντική προστασία.

Όπως τονίστηκε, επίσης, από όλους τους φορείς είναι κομβικής σημασίας η μείωση της γραφειοκρατίας, ώστε να καταστεί εφικτή η πιο γρήγορη υλοποίηση έργων, αλλά κι η διευκόλυνση του εποπτικού έργου του Ταμείου στις δραστηριότητες που εξελίσσονται εντός του λιμένα, εντός της λιμενικής εγκατάστασης κι εντός της χερσαίας ζώνης. Ταυτόχρονα, αναλύθηκαν και οι σχεδιασμοί υλοποίησης έργων εντός του λιμένα, με κεντρικό ζητούμενο την διεύρυνση των δραστηριοτήτων του λιμανιού και την σύνδεσή του όχι μόνο με τις εμπορικές μεταφορές, αλλά και με τον τουρισμό και την πρωτογενή παραγωγή.


Η Κυριακή Μάλαμα ανέφερε ότι κοινός στόχος όλων είναι η αναβάθμιση του λιμένα, η προώθηση των ώριμων αναπτυξιακών σχεδίων για την διεύρυνση των δραστηριοτήτων του και η στήριξη των εργαζομένων σε αυτό, όπως και των αλιέων της περιοχής. Δεσμεύτηκε στο πλαίσιο αυτό να συνεχίσει τις επισκέψεις σε λιμένες, αλιευτικά καταφύγια και λιμενικά ταμεία της Χαλκιδικής, ώστε να συμβάλλει ουσιαστικά στην στήριξη ενεργητικών παρεμβάσεων σε σχέση με τις δημόσιες πολιτικές για την θάλασσα συνολικότερα.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα