Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Άγνωστο το πότε θα επαναλειτουργήσει το Α.Τ. Ιερισσού

 Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελ. Οικονόμου απάντησε στην ερώτηση του βουλευτή Χαλκιδικής, Απόστολου Πάνα για την ανάγκη επαναλειτουργίας του Αστυνομικού Τμήματος Ιερισσού Χαλκιδικής. Παρόλο που το Υπουργείο αναφέρει ότι η σύσταση Αστυνομικού Τμήματος στην περιοχή της Ιερισσού προβλέπεται από πρόσφατο Προεδρικό Διάταγμα, δεν δίνεται κανένα χρονοδιάγραμμα λειτουργίας του από τους αρμοδίους.

 

" Η εν λόγω απάντηση δε θα λέγαμε ότι είναι ικανοποιητική για τους κατοίκους της περιοχής, των οποίων πάγιο αίτημα είναι να ενισχυθεί η αστυνόμευση στην περιοχή, καθώς τα περιστατικά βίας είναι πολλά και αυτή τη στιγμή οι κάτοικοι συνεχίζουν να νιώθουν εκτεθειμένοι. Αφουγκραζόμενος επομένως την ανάγκη των κατοίκων της Ιερισσού, θα παρακολουθώ τις εξελίξεις και θα επανέλθω στο θέμα καθώς συμμερίζομαι απολύτως την ανασφάλεια των συμπολιτών μου" σχολίασε ο Απόστολος Πάνας.

 

Αναλυτικά η απάντηση του Υφυπουργού:


‘’ΘΕΜΑ: Απάντηση στην από 18-10-2019 με αριθμό 1366 ερώτηση του Βουλευτή κ. Α. ΠΑΝΑ.

Σε απάντηση του ανωτέρω μέσου κοινοβουλευτικού ελέγχου, σας γνωρίζουμε ότι η ουσιαστική αντιμετώπιση των αναφυόμενων ζητημάτων αστυνομικής φύσης, καθώς και η αναβάθμιση της ποιότητας αστυνόμευσης όλων των περιοχών, εξαρτάται από ένα συνολικό, συστηματικό και υπεύθυνο σχεδιασμό της οργανωτικής δομής των αστυνομικών Υπηρεσιών, ανά την επικράτεια, καθώς και από την ορθολογικότερη και αποδοτικότερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και του υλικοτεχνικού εξοπλισμού. Υπενθυμίζεται ότι, στην κατεύθυνση αυτή επιτεύχθηκε η αναδιοργάνωση - αναδιάταξη όλων των περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας [π.δ. 7/2017 (Φ.Ε.Κ. Α’ - 14), ως αυτό τροποποιήθηκε από το π.δ. 46/2018 (Φ.Ε.Κ. Α’ - 87) και ισχύει]. Προς υλοποίηση των διατάξεων του ως άνω π.δ/τος, με αποφάσεις του Αρχηγού του Σώματος, αφενός μεν κατανεμήθηκαν σε αυτές, επί νέας βάσης, οι οργανικές θέσεις του αστυνομικού προσωπικού γενικών καθηκόντων, των Ειδικών Φρουρών και των Συνοριακών Φυλάκων, αφετέρου δε καθορίστηκε η τοπική τους αρμοδιότητα.

 

Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι η αστυνόμευση της διαλαμβανόμενης στην εν θέματι ερώτηση περιοχής, επιτυγχάνεται από τα αναβαθμισμένα, σε αστυνομικό προσωπικό και μέσα, Αστυνομικό Τμήμα Αρναίας και τον Αστυνομικό Σταθμό Ουρανούπολης, ενώ -σύμφωνα με τις διατάξεις του ανωτέρω π.δ/τος- προβλέπεται η διατήρηση και μετονομασία του Αστυνομικού Τμήματος Ιερισσού σε Αστυνομικό Τμήμα Αριστοτέλη, πλην όμως εκκρεμεί η έναρξη λειτουργίας του.

 

Για την υλοποίηση της εφαρμοζόμενης Αντεγκληματικής Πολιτικής, οι περιφερειακές αστυνομικές Υπηρεσίες έχουν διαμορφώσει Ειδικά Επιχειρησιακά Σχέδια με σκοπό την πλέον αποτελεσματική αστυνόμευση σε όλες τις περιοχές εδαφικής τους αρμοδιότητας και ιδίως στα σημεία εκείνα όπου παρουσιάζεται εντονότερη παραβατικότητα.

 

Όπου δε απαιτείται, αναβαθμίζεται το επίπεδο των λαμβανόμενων μέτρων, σε συνάρτηση με τις χρονικές και τοπικές απαιτήσεις και ανάγκες, οι οποίες διαρκώς αξιολογούνται και επανεκτιμώνται. Κατόπιν τούτου, τονίζεται ότι, από το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας έχουν δοθεί, στις αρμόδιες περιφερειακές του Υπηρεσίες, κατευθυντήριες εντολές και οδηγίες αφενός μεν για την αυξημένη, εμφανή, αστυνόμευση μέσω της πραγματοποίησης εποχούμενων περιπολιών - μικτών εξορμήσεων, αφετέρου δε για τη διενέργεια επισταμένων και ουσιαστικών ελέγχων, με στόχο την ολιστική αντιμετώπιση, κατά τον πλέον ουσιαστικό και αποτελεσματικό τρόπο, των όποιων τοπικών ζητημάτων αστυνομικής φύσης.

 

Παράλληλα, σε συγκεκριμένες περιοχές της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής εφαρμόζεται και ο θεσμός των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων (Κ.Α.Μ.), με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας σε απομακρυσμένες περιοχές, τη βελτίωση της καθημερινότητας των τοπικών κοινωνιών και τη διασφάλιση της άμεσης επιχειρησιακής ανταπόκρισης επί ζητημάτων αστυνομικού ενδιαφέροντος. Τέλος, ενδεικτική της πληρότητας του ακολουθούμενου στρατηγικού σχεδιασμού, αλλά και της έντονης δραστηριοποίησης των ανωτέρω αστυνομικών Υπηρεσιών, αποτελεί η μείωση του ποσοστού των κλοπών τροχοφόρων, για το 9μηνο τρέχοντος έτους σε σύγκριση με το αντίστοιχο του 2018, κατά 26,47%, σύμφωνα με τα τηρούμενα στατιστικά στοιχεία εγκληματικότητας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.


Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ’’


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα