Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Επιδικάστηκε υπέρ των χρονομισθωτών και κατά της Πόρτο Καρράς ποσό 2,89 εκατ.

Ποσό ύψους 2,89 εκατ. ευρώ επιδικάστηκε υπέρ των χρονομισθωτών και κατά της Πόρτο Καρράς, εγγονής εταιρείας της "Τεχνική Ολυμπιακή", από το Μονομελές Εφετείο Αθηνών, όπως αναφέρει η τελευταία σε εταιρική ανακοίνωση.

 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, "έγινε δεκτή έφεση 233 χρονομισθωτών κατά της εγγονής εταιρείας "ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε.", εξαφανίσθηκε η πρωτόδικη υπέρ της "ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε." απόφαση και επιδικάσθηκε υπέρ των χρονομισθωτών ποσό συνολικά ανερχόμενο σε 2.894.975,17 Ευρώ νομιμοτόκως από την επίδοση της αγωγής. Σημειώνεται ότι επί του αυτού θέματος έχουν ήδη εκδοθεί υπέρ της "ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε." τέσσερις άλλες εφετειακές αποφάσεις με αντίδικους άλλους χρονομισθωτές. Ενόψει των ανωτέρω, το ζήτημα θα κριθεί τελικά ενώπιον του ανωτάτου δικαστηρίου".

 

Η Τεχνική Ολυμπιακή, όπως σημειώνει, θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για κάθε εξέλιξη επί του θέματος.

 

Σημειώνεται ότι οι χρονομισθωτές, μέχρι να αποβληθούν από το Πόρτο Καρράς τέλη Απριλίου 2000, διέθεταν μεταγεγραμμένα συμβόλαια χρονομεριστικής μίσθωσης επί του ξενοδοχείου Village Inn. Τα εν λόγω διαμερίσματα είχαν αποκτήσει με το σύστημα της χρονομεριστικής μίσθωσης (Ν. 1652/86), δηλαδή της αποκλειστικής χρήσης ενός τμήματος ακινήτου για επανειλημμένες περιοδικές χρήσεις ετησίως, καταβάλλοντας κατά την υπογραφή των συμβολαίων εξ ολοκλήρου το συμφωνηθέν τίμημα για την απόκτηση του μεριδίου, και εν συνεχεία τις ετήσιες δαπάνες που αφορούν την συντήρηση του ακινήτου. 

 

Η αποβολή των χρονομισθωτών από τα χρονομισθωμένα διαμερίσματα, με απόφαση της Τεχνικής Ολυμπιακής του 2000, έχει, έκτοτε, τροφοδοτήσει ένα μακρόχρονο δικαστικό μπρα-ντε-φερ μεταξύ της κατασκευαστικής εταιρείας και των χρονομισθωτών.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα