Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η ΕΛΜΕ Χαλκιδικής για τα κενά εκπαιδευτικών

Την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία της Χαλκιδικής ζητεί η ΕΛΜΕ Χαλκιδικής με ανακοίνωσή της και παράλληλα ζητεί να γίνουν μαζικοί μόνιμοι διορισμοί στα σχολεία.

 

Όπως αναφέρει η ΕΛΜΕ Χαλκιδικής, η σχολική χρονιά ξεκίνησε με σοβαρές ελλείψεις  για τα σχολεία και οι προσλήψεις αναπληρωτών πραγματοποιούνται με το σταγονόμετρο. Η κατάσταση οξύνεται από τη χρόνια υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης. Οι μέχρι τώρα εκπαιδευτικές πολιτικές αναπαράγουν την κρίση στην εκπαίδευση με σοβαρές επιπτώσεις στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Δύο μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων, υπάρχουν σχολεία που οι μαθητές τους υστερούν έναντι των μαθητών άλλων σχολείων στη διδασκαλία  των αντίστοιχων μαθημάτων. Παραδέχονται ότι δεν έχουν όλοι οι μαθητές τις ίδιες ευκαιρίες μάθησης και την ίδια αντιμετώπιση από την Πολιτεία, όπως το Σύνταγμα ορίζει.

Υπάρχουν κενά την ώρα που χιλιάδες συνάδελφοί μας είναι άνεργοι.

Υπάρχουν κενά γιατί δεν τους ενδιαφέρει το δημόσιο σχολείο και η συμβολή του στην ανάπτυξη του κοινωνικού συνόλου.

Στη Χαλκιδική σήμερα υπάρχουν 50 κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Ενδεικτικά στο ΕΠΑΛ Αρναίας δεν υπάρχει κανένας καθηγητής του τομέα Υγείας-Πρόνοιας (απαιτούνται 5), έλλειψη 3 μηχανολόγων και 2 ηλεκτρολόγων με αποτέλεσμα το σχολείο να υπολειτουργεί.

Το ΓΕΛ Αγίου Νικολάου λειτουργεί χωρίς Μαθηματικούς και στην απομακρυσμένη Συκιά λείπουν 2 φιλόλογοι και 2 μαθηματικοί.

Ζητούμε την κάλυψη άμεσα όλων των κενών στα σχολεία της Χαλκιδικής.
Ζητούμε να γίνουν μαζικοί μόνιμοι διορισμοί στα σχολεία.
Ζητούμε αύξηση των δαπανών για την Παιδεία."


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα