Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

O Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στο Δήμο Πολυγύρου

Τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, υποδέχτηκε την Κυριακή στο δημαρχείο Πολυγύρου, ο δήμαρχος Αστέριος Ζωγράφος μαζί με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρη Ζαγγίλα. 

 

Ο κ. Χαρδαλιάς συνοδεύονταν από υψηλόβαθμα στελέχη των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας και Χαλκιδικής.

Ο κ. Ζωγράφος τον ενημέρωσε για τα έργα αντιπυρικής προστασίας του Δήμου, που βρίσκονται σε εξέλιξη στις περιοχές περιαστικού δάσους Πολυγύρου, Βάβδου, Δουμπιών και Παλαιόχωρας, συνολικού προϋπολογισμού 1.742.000 ευρώ, όπως επίσης και για τις ζημιές που υπέστη ο Δήμος Πολυγύρου κατά τη διάρκεια των φυσικών καταστροφών της 10ης Ιουλίου 2019.

 

"Ζητήσαμε την αύξηση των κονδυλίων για την πολιτική προστασία του Δήμου, την απλοποίηση των διαδικασιών για έργα πολιτικής προστασίας και έκτακτης ανάγκης καθώς και τη χρηματοδότηση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νομού μας, των Δήμων και των εθελοντικών ομάδων, έτσι ώστε να ενισχυθεί και να βελτιωθεί ο μηχανολογικός εξοπλισμός και η πολιτική προστασία των περιοχών μας" ανέφερε ο κ. Ζωγράφος.

 

Η συζήτηση έγινε σε θερμό κλίμα και ο δήμαρχος Πολυγύρου έλαβε τις διαβεβαιώσεις, ότι με ειδικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί άμεσα και στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ 2020-2027, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας θα μπορεί να χρηματοδοτεί έργα πρόληψης και καταστολής με παράλληλη απλοποίηση των διαδικασιών προγραμματισμού και εκτέλεσης των αναγκαίων έργων, γεγονός το οποίο θα δώσει ιδιαίτερη ευελιξία στους Δήμους. 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα