Τρίτη, 26 Μαΐου 2020

Ε Επικαιρότητα

Ουρανούπολη: Εγκαίνια του νέου πλοίου «Παναγία Εγγυήτρια»

Αξιολόγηση Χρήστη: 4 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Ο αγιασμός για τα εγκαίνια του νέου πλοίου της ναυτικής εταιρίας «Αγιορείτικες Γραμμές», «Παναγία Εγγυήτρια» τελέσθηκε στην Τρυπητή, παρουσία των θρησκευτικών και τοπικών αρχών, όπως επίσης και των  εκπροσώπων της Αστυνομίας, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, κ.κ. Θεόκλητος, ο Πρόξενος της Κύπρου στην Θεσσαλονίκη κ. Μιλτιάδης Σπύρος  ο περιφερειάρχης του Λιμενικού Σώματος κ. Πασαδής, ο λιμενάρχης Ιερισσού κ. Ευθύμιος Πέτρου, ο Δημαρχος του Δήμου Αριστοτέλη κ. Στυλιανός Βαλιάνος.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης και η ηγεσία του φορέα Τουριστικής Ανάπτυξης της περιοχής. Το πλοίο φέρει την ονομασία «Παναγιά Εγγυήτρια» είναι μήκους 60 μέτρων, μπορεί να μεταφέρει 500 επιβάτες κατά τους θερινούς μήνες και 14 φορτηγά.

 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κυπριακού ομίλου εταιριών RPT, όπου ανήκουν οι «Αγιορείτικες Γραμμές», Ρηγίνο Τσάνο, «η νέα προσθήκη στο στόλο μας, θα ενισχύσει τη δυνατότητά μας να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες που καθημερινά προκύπτουν από τα Μοναστήρια και τους προσκυνητές του Αγίου Όρους».

Επιπλέον ο κ. Τσάνος ανέφερε πως: «μας ενδιαφέρουν οι άνθρωποι πίσω από τους αριθμούς. Εστιάζουμε στην ασφάλεια και επικεντρωνόμαστε στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών. Η ευθύνη είναι βαριά και την αναλαμβάνουμε με επαγγελματισμό, σοβαρότητα και πλήρη επίγνωση της αποστολή μας. Ετησίως, διακινούμε περίπου 260 χιλιάδες άτομα από τα λιμάνια της Ουρανούπολης και της Ιερισσού προς το Άγιο Όρος. Επιπλέον αναλαμβάνουμε την μεταφορά οχημάτων και εμπορευμάτων».

 

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του RPT Group, αυτή είναι η γενικότερη φιλοσοφία του ομίλου ο οποίος ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια έχει διευρύνει το φάσμα της δράσης του με κυρίαρχες εταιρείες οι οποίες είναι ενεργές σε 5 συνδεδεμένες βιομηχανίες, τη Ναυτιλία, την Ενέργεια, την Ακτοπλοΐα, τα Ακίνητα και το Περιβάλλον.

 πηγή: inbusinessnews.reporter.com.cy

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα