Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η Κ. Μάλαμα συναντήθηκε με εθελοντές της Ο.Π.Ε.Δ.Τ. Δραγουντέλι

Με τους εθελοντές της ομάδας εθελοντών Ο.Π.Ε.Δ.Τ. Δραγουντέλι στη Συκιά συναντήθηκε η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα. Στόχος της συνάντησης η ενημέρωση για το σημαντικό έργο των εθελοντών στους τομείς της πυροπροστασίας και της πολιτικής προστασίας, αλλά και οι δυνατότητες στήριξης του έργου τους με όλα τα διαθέσιμα κοινοβουλευτικά μέσα.

 

Όπως υπογράμμισαν οι εκπρόσωποι του Ο.Π.Ε.Δ.Τ. απαιτείται συντονισμός δράσης σε όλα τα επίπεδα για την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα και σε σχέση με την πρόληψη των πυρκαγιών, αλλά και σε ότι αφορά την άμεση αντιμετώπιση καταστροφών κι ακραίων καιρικών φαινομένων.

 

Επίσης, όπως τονίστηκε, είναι απαραίτητο να ολοκληρωθεί ο μόνιμος μηχανισμός του μητρώου εθελοντών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και να μην απαιτούνται κάθε έξι μήνες ανανεώσεις πιστοποιήσεων. Ακόμη, είναι απαραίτητη η στήριξη των εθελοντών σε επίπεδο υλικοτεχνικού εξοπλισμού, αλλά και η διασφάλιση πόρων για την κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών. 

 

Η Κυριακή Μάλαμα τόνισε ότι το έργο του Ο.Π.Ε.Δ.Τ. Δραγουντέλι είναι εξαιρετικά σημαντικό, όπως κι όλων των ομάδων εθελοντών της Σιθωνίας και της Χαλκιδικής συνολικότερα. Όπως σημείωσε, στις πρόσφατες καταστροφές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, η πολιτική προστασία του Νομού βασίστηκε και στην πολύ καλή επιχειρησιακή ετοιμότητα των εθελοντών, οι οποίοι συνεπικούρησαν άριστα τις προσπάθειες της πυροσβεστικής και της αυτοδιοίκησης, σώζοντας ζωές και περιουσίες.

 

Δεσμεύτηκε στο πλαίσιο αυτό να βρίσκεται δίπλα στους εθελοντές, ενώ ενημέρωσε και για την πρόθεσή της να επισκεφτεί σταδιακά όλες τις ομάδες εθελοντών που λειτουργούν και στην περιοχή της Σιθωνίας, αλλά και σε ολόκληρη τη Χαλκιδική.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα