Κυριακή, 09 Μαϊος 2021

Ε Επικαιρότητα

Ενημερωτική συνάντηση για την άνοια στα Ν. Μουδανιά

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στη δράση που πραγματοποίησε την Τρίτη στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Μουδανιών το ΚΑΡΕΛΛΕΙΟ - ΜΟΝΑΔΑ ALZHEIMER του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και την Ιερά Μητρόπολης Κασσανδρείας, με την εταιρεία ΜΕΓΑ.Στους χαιρετισμούς που απηύθυναν τόσο ο Εφημέριος της Ενορίας Ν. Μουδανιών, Πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Ραμανδάνης, όσο και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ν. Προποντίδας, Παναγιώτης Σαρόγλου, εξήραν τη σημασία τέτοιων δράσεων και την ευαισθησία που θα πρέπει να αντιμετωπίζεται απ' όλους το θέμα της άνοιας.Η δράση περιελάμβανε ενημερωτικές ομιλίες για τη νόσο, την πρόληψη, τα πρώτα συμπτώματα και την αντιμετώπισή της. Επίσης, δόθηκαν συμβουλές σε άτομα που φροντίζουν άτομα με άνοια.

Επειδή στις δράσεις του οργανισμού δίνεται έμφαση στην έγκαιρη ανίχνευση και ταυτοποίηση των προδιαθεσικών παραγόντων και -κατά συνέπεια -στην άμεση αντιμετώπισή τους με έναρξη φαρμακευτικής αγωγής, πραγματοποιήθηκαν δωρεάν τεστ μνήμης για να διαπιστωθεί, αν οι συμμετέχοντες σ' αυτά εμφανίζουν συμπτώματα άνοιας.

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα