Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

To 1ο Γυμνάσιο των Νέων Μουδανιών στο ERASMUS+

Μια σπουδαία εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 1ο Γυμνασίου των Νέων Μουδανιών.

 

 Το  σχολείο εντάθηκε στο πρόγραμμα ERASMUS+  με συντονιστή την Βουλγαρία και με εταίρους  την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Σλοβενία, την Τουρκία, την Πολωνία, την Ισπανία και για τα επόμενα δυο χρόνια θα εργαστούν  πάνω σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς .

 

Ο τίτλος του έργου είναι  EUstudents  in EUwonderland (στην Ευρώπη  - τα παιδιά στην χώρα των θαυμάτων) και είναι προϋπολογισμού  124.572 ευρώ.  

 

Περιλαμβάνει εκπαιδευτικές συναντήσεις εκπαιδευτικών και μαθητών σε κάθε χώρα,  καινοτόμες  δραστηριότητες στον τομέα των τεχνολογιών, της πληροφορικής ,του STEM καθώς και ποικίλες κοινωνικές δράσεις  στο χώρο της μουσικής της τέχνης και του αθλητισμού.  Ο τελικός σκοπός της όλης δράσης είναι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να γνωρίσουν ήθη και έθιμα από άλλες χώρες , να ανταλλάξουν  ιδέες  και  προτάσεις  πάνω σε πολιτιστικά θέματα και να εμποτίσουν τις γνώσεις τους στην αγγλική γλώσσα . 

 

Το 1ο Γυμνάσιο Ν. Μουδανιών θα φιλοξενήσει  καθηγητές και  μαθητές από τις άλλες επτά χώρες τον Μάρτιο του 2021.  Ήδη οι μαθητές έχουν επιλέξει το λογότυπο (logo) και   το 1ο Γυμνάσιο  των Νέων Μουδανιών κλέβει τις εντυπώσεις!


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα