Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Παρέμβαση Καρρά για την υποβάθμιση του υποκαταστήματος ΕΦΚΑ Μουδανιών

Την τροποποίηση του Οργανισμού του ΕΦΚΑ, που προβλέπει τη δημιουργία μίας μόνο Διεύθυνσης ΕΦΚΑ στο Νομό Χαλκιδικής με έδρα τον Πολύγυρο και την υποβάθμιση του Β' Υποκαταστήματος στα Ν. Μουδανιά σε Αποκεντρωμένο Τμήμα, ζήτησε με έγγραφό του ο δήμαρχος Μ. Καρράς από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννη Βρούτση και τον Υφυπουργό Εργασίας, αρμόδιο για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης Παναγιώτη Μηταράκη.

 

Επίσης, για το θέμα συναντήθηκε στην Αθήνα με την κ. Παυλίνα Καρασιώτου, Γενική Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων και της εξέθεσε αναλυτικά τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν χιλιάδες εξυπηρετούμενοι πολίτες από το Υποκατάστημα των Ν. Μουδανιών, αν προχωρήσει η προγραμματισμένη υποβάθμιση. Σήμερα, με έγγραφό του ενημέρωσε για το θέμα τους βουλευτές του Νομού, καθώς και τον Διοικητή του ΕΦΚΑ, και ζήτησε τη συνδρομή τους στο χειρισμό της υπόθεσης.

 

“Το θέμα μας απασχολεί από τις αρχές του έτους και μάλιστα είχε συζητηθεί στη βουλή μετά από ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του Νομού κ. Γ. Βαγιωνάς. Τότε είχε απαντηθεί από τη μεριά του Υπουργείου ότι, αν το ενοίκιο καλυπτόταν, δεν θα είχαν αντίρρηση να διατηρηθεί με τη μορφή που έχει. Αν και λήφθηκε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για κάλυψη των μισθωμάτων, δεν άλλαξε κάτι στον Οργανισμό του ΕΦΚΑ που το υποβάθμιζε σε Αποκεντρωμένο Τμήμα, όπως και τελικώς “πέρασε” στο Π.Δ 8/2019. Τις ιδιαιτερότητες του Νομού, το πλήθος των πολιτών που εξυπηρετείται και η μεγάλη χιλιομετρική απόσταση από τον Πολύγυρο, είναι κάποια από τα στοιχεία που ζητάμε να συνυπολογιστούν”, ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του για το θέμα ο Δήμαρχος Μανώλης Καρράς.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα