Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ζωτικές παρεμβάσεις σχολικής στέγης δρομολογήθηκαν στην Κασσάνδρα

 

Στις 20 Αυγούστου και μετά την ολοκλήρωση του προσυμβατικού ελέγχου υπογράφηκε μεταξύ του Δημάρχου Κασσάνδρας  Βασίλη Κυρίτση και της Αναδόχου Εταιρείας η σύμβαση του Έργου «Κατασκευή Λυκείου – Γυμνασίου Κασσάνδρειας».

 

Το έργο με την με Α.Π 4490/08-08-2018 Απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» με ολικό προϋπολογισμό 3.430.000,00€ συγκε­ντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία κατά τον τεχνικό έλεγχο και τη συγκριτική αξιολόγηση που διενεργήθηκαν από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μεταξύ των έντεκα υποβληθεισών προτάσεων.

 

    Το νέο σχολικό κτίριο προβλέπεται να κατασκευαστεί στον αύλειο χώρο του υφιστάμενου κτιρίου Γυμνασίου-Λυκείου Κασσάνδρειας και θα έχει εμβαδό 1421,81 τμ. Θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και 1ο όροφο περιλαμβάνοντας 13 αίθουσες διδασκαλίας, 2 εργαστήρια, βιβλιοθήκη, κυλικείο, αποθήκες, λεβητοστάσιο, χώρους υγιεινής, γραφεία και βοηθητικούς χώρους. Επίσης, προβλέπεται η ολική αναβάθμιση του υφιστάμενου αύλειου χώρου με την κατασκευή νέας περιμετρικής περίφραξης, γηπέδων μπάσκετ / βόλεϊ, υπαίθριων χώρων εκπαίδευσης, χώρων πρασίνου και μεταλλικού υπόστεγου για την πραγματοποίηση αθλητικών δραστηριοτήτων.  Η διάρκεια κατασκευής του έργου ορίζεται σε 18 μήνες.

 

"Μία από τις μεγαλύτερες παρεμβάσεις για την οποία η απερχόμενη δημοτική αρχή Κασσάνδρας μπορεί να με περηφάνια να ανατρέχει στην θητεία που παίρνει τέλος, είναι οι παρεμβάσεις σχολικής στέγης τόσο στην πρωτοβάθμια, όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ο δήμος Κασσάνδρας έπρεπε να καλύψει τις ανάγκες του μαθητικού δυναμικού στο γυμνάσιο και λύκειο Κασσάνδρειας, κι επιπλέον να μεριμνήσει για τις πολύ μικρές ηλικίες, τα ευαίσθητα νήπια. Και στις δύο περιπτώσεις οι παρεμβάσεις που εκτελέστηκαν ήταν άμεσες και έδωσαν λύση σε βάθος αρκετών χρόνων από σήμερα" αναφέρει ο δήμαρχος Κασσάνδρας, Βασίλης Κυρίτσης.

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα