Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020

Ε Επικαιρότητα

Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του Λυκείου Ιερισσού

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του Λυκείου Ιερισσού, το οποίο αποτελεί ένα πάγιο αίτημα της σχολικής κοινότητας και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων από το 1977 μέχρι σήμερα.

 

Οι δύο σχολικές μονάδες (Γυμνάσιο και Λύκειο), συνολικού πληθυσμού 343 μαθητών, συστεγάζονται, από το 1977, σε ένα κτίριο δυναμικότητας 170 μαθητών. 

 

Το νέο έργο αφορά στην κατασκευή νέου διώροφου κτιριακού συγκροτήματος με στέγη, στην είσοδο του οικισμού Ιερισσού, δυναμικότητας 160 μαθητών, συνολικής δόμησης 1.923,77 τ.μ., σύμφωνα με τα μορφολογικά χαρακτηριστικά της αρχιτεκτονικής του Αγίου Όρους, καθώς και του περιβάλλοντος χώρου αυτού, εμβαδού: 7.975,97 τ.μ., στο ίδιο οικόπεδο με το υφιστάμενο διδακτήριο.

 

Σημειώνεται ότι στο νέο κτήριο, θα εφαρμοστούν οι αρχές βιοκλιματικού σχεδιασμού ανοιχτών χώρων, καθώς και οι αρχές προσβασιμότητας των Α.Μ.Ε.Α. και ο απώτερος στόχος είναι η δημιουργία ενός δημόσιου χώρου πραγματικά ανοιχτού και φιλικού για όλους τους μαθητές.

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα