Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Νοσηλεύονται μητέρα και κόρη που τραυματίτηκαν στη φωτιά σε σκάφος στον Αϊ Γιάννη

Παραμένουν νοσηλευόμενες στο γενικό νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης η 37χρονη μητέρα και η τετράχρονη κόρη της, οι οποίες τραυματίστηκαν χθες το μεσημέρι, όταν έγινε έκρηξη στη μηχανή του ταχύπλοου σκάφους όπου επέβαιναν, με συνέπεια αυτό να τυλιχθεί στις φλόγες, στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Ιωάννη, στη Σιθωνία.

 

Μητέρα και κόρη φέρουν ελαφρά τραύματα και η κατάστασή τους δεν εμπνέει καμιά ανησυχία, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο γενικός διευθυντής του Γ.Ν.Θ. «Παπαγεωργίου», Κωνσταντίνος Εμμανουηλίδης.

 

Η μικρούλα νοσηλεύεται στην παιδοχειρουργική κλινική «με πολύ ελαφρά εγκαύματα στους μηρούς», σημείωσε ο κ. Εμμανουηλίδης, επισημαίνοντας: «Υποβάλαμε τη μικρή σε πολλές εξετάσεις για το ενδεχόμενο εσωτερικού τραύματος, δεν διαπιστώθηκε κάτι, νοσηλεύεται κυρίως για προληπτικούς λόγους». Η 37χρονη μητέρα νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου. Έφερε κάταγμα σε δάκτυλο του δεξιού ποδιού, το οποίο αποκαταστάθηκε με επέμβαση. Το τρίτο άτομο της οικογένειας, η επτάχρονη, η οποία είχε διακομισθεί χθες, είχε μόνο μώλωπες και κρίθηκε ότι δεν χρειάζεται να νοσηλευτεί τόνισε ο κ.Εμμανουηλίδης.

 

 

 

Με ανακοίνωσή του το Λιμενικό αναφέρει τις λεπτομέρειες της φωτιάς  σε ταχύπλοο σκάφος στην παραλία του Αϊ Γιάννη στη Σιθωνία. 

 

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, σε ταχύπλοο σκάφος  σημαίας Σερβίας, το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Ιωάννη  Νικήτης  Χαλκιδικής, με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

 

Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,  με στελέχη του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Μαρμαρά όπου διαπίστωσαν ότι το ανωτέρω σκάφος  βρισκόταν προσγειαλωμένο στην παραλία και φλεγόταν, ενώ οι επιβαίνοντες  είχαν ήδη εγκαταλείψει το σκάφος πηδώντας στη θάλασσα.

 

Οι ανωτέρω αρχικά διεκομίσθησαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ”, διότι οι 3 εξ΄ αυτών έχρηζαν περαιτέρω νοσηλείας (μία 37χρονη, μία 7χρονη και μία 4χρονη), ενώ η 37χρονη και η 4χρονη παραμένουν νοσηλευόμενες. 

 

Η πυρκαγιά, τα αίτια της οποίας θα διερευνηθούν από πραγματογνώμονα, κατασβέστηκε από το κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος Ν. Μαρμαρά και το σκάφος απομακρύνθηκε από την παραλία και φυλάσσεται σε ασφαλές κοντινό σημείο, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα  Ν. Μαρμαρά του Λιμεναρχείου Ιερισσού. 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα