Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Χ. Θεοχάρης: Ο τουρισμός στη Χαλκιδική σηκώθηκε όρθιος

«Ο ελληνικός τουρισμός σηκώθηκε όρθιος, στέκεται στα πόδια του και η Χαλκιδική είναι έτοιμη να φιλοξενήσει όσους έρθουν στην περιοχή και φυσικά να συνεχίσει να φιλοξενεί όσους βρίσκονται ήδη εδώ» δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Πρακτορείο 104,9 FM την ώρα που η Σερβία διαμηνύει στους τουρίστες της να μην φεύγουν από την Χαλκιδικη.


Ο κ. Θεοχάρης, που καθησυχάζει τους τουρίστες ότι η θεομηνία έχει περάσει, επισκέφθηκε χθες τις πληγείσες περιοχές της Χαλκιδικής και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής (ΕΞΧ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γρηγόρη Τάσιο, εκπροσώπους των ξενοδόχων, των ιδιοκτητών ενοικιαζομένων δωματίων, των κάμπινγκ, τουριστικούς πράκτορες, τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμου και Πολιτισμού Κ. Μακεδονίας, Αλέξανδρο Θάνο και την περιφερειακή σύμβουλο Χαλκιδικής Κατερίνα Ζωγράφου.


«Θα εστιάσουμε στο μήνυμα ότι η Χαλκιδική είναι ανοιχτή, δεν έχει πρόβλημα πλέον και ήταν κάτι που ξεπεράστηκε. Αυτό το μήνυμα θέλουμε να περάσει και στις πιο ώριμες δυτικές αγορές, όπου ευτυχώς δεν είχαμε προβλήματα με ακυρώσεις αλλά και στις πιο ευμετάβλητες αγορές όπως είναι οι ανατολικές και τα Βαλκάνια, από όπου οι τουρίστες έρχονται οδικώς και είναι πιο εύκολη η απόφαση να πάρει κάποιος τα πράγματά του και να φύγει» είπε ο υπουργός.

 

Θεοχάρης: Ολα τα υπουργεία στο πόδι για τη Χαλκιδική



Ερωτηθείς για το αν υπάρχει σχέδιο διαχείρισης κρίσης, ικανό να αντιμετωπίσει τέτοια φαινόμενα και ειδικά στον τουρισμό, ο κ.Θεοχάρης είπε ότι παρόλο που αυτήν την στιγμή το σχέδιο διαχείρισης της κρίσης λειτούργησε πολύ ικανοποιητικά -όλα τα υπουργεία ήταν στο πόδι από την πρώτη στιγμή και συνολικά ο συντονισμός υπήρξε θετικός- φάνηκε όμως ότι αυτό έγινε ακριβώς επειδή βρέθηκαν άνθρωποι σε νέες θέσεις και είχαμε την όρεξη και τρέξαμε να βρούμε λύσεις. Δεν έγινε όμως με συστηματικό τρόπο και νομίζω αυτό πρέπει να γίνει στο επόμενο διάστημα και από τη δική μας πλευρά του τουρισμού και από άλλες υπηρεσίες.


Ξεκινά νέα τουριστική καμπάνια για τη Χαλκιδική


Για να μην πληγεί η εικόνα της Χαλκιδικής από τα πρόσφατα γεγονότα, ο πρόεδρος της ΠΟΞ και της ΕΞΧ, Γρηγόρης Τάσιος, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM είπε ότι κατά τη χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού και τους υπόλοιπους φορείς, αποφασίστηκε να γίνει μια νέα καμπάνια για τη Χαλκιδική και press trips με σημαντικούς δημοσιογράφους, για να αποκατασταθεί πλήρως η εικόνα του προορισμού στο εξωτερικό.


«Θέλουμε να δείξουμε ότι η Χαλκιδική είναι εδώ και αναπνέει» είπε ο κ.Τάσιος και επεσήμανε ότι όλοι δούλεψαν και δουλεύουν σκληρά για την αποκατάσταση των ζημιών και κυρίως την επαναφορά της υδροδότησης.
«Είχαμε ορισμένες αναχωρήσεις, ευτυχώς όχι πολλές, μόνο από τουρίστες που ήρθαν οδικώς και μέχρι στιγμής δεν έχουμε ακυρώσεις" επεσήμανε ο κ.Τάσιος. Ο πρόεδρος της ΠΟΞ τόνισε ότι «τα ξενοδοχεία δούλεψαν υποδειγματικά και προσέφεραν άψογο σέρβις. Όλοι οι ιδιωτικοί φορείς και το δημόσιο εργάστηκαν άψογα, όλοι υπουργοί έδωσαν το παρών όπως και ο νέος υπουργός τουρισμού».



«Δείξαμε ότι είμαστε ικανοί να διαχειριστούμε την κατάσταση, αφού το αντιμετωπίσαμε μέσα σε 48 ώρες αλλά λείπει ένας σχεδιασμός που να αφορά στις πραγματικές ανάγκες για υποδομές, όχι των 110.000 μόνιμων κατοίκων, αλλά των περίπου 600.000 που φιλοξενούνται στην περιοχή» είπε ο κ.Τάσιος.


Ερωτηθείς για το αν ο κόσμος ενημερώθηκε εγκαίρως, ο κ.Τάσιος είπε ότι η πολιτική προστασία έστειλε email σε όλους τους φορείς και αυτοί με τη σειρά τους ενημέρωσαν τα ξενοδοχεία και τους επαγγελματίες, αλλά πρέπει να ενεργοποιηθεί το σύστημα έγκαιρης ειδοποίησης 112, (που δοκιμάστηκε πιλοτικά σήμερα) που λειτουργεί και με roaming για να υπάρχει καλύτερο αποτέλεσμα.
Πηγή: iefimerida.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα